Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

του Κυριάκου Δοσαρά

Ακούω μετά λύπης μου αυτή την περίοδο αρκετούς συνανθρώπους μας, να εξακολουθούν να λένε την ευχή ''Χρόνια πολλά'' αντί για...''Χριστός Ανέστη'' και ''Αληθώς Ανέστη'', οι οποίες ευχές ''αντικαθιστούν'' θα λέγαμε ακόμη και τους ημερήσιους χαιρετισμούς όπως...''Καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα, καλό μεσημέρι, καλό απόγευμα'' κ.λ.π. 
Η ευχή λοιπόν ''Χριστός Ανέστη'' πρέπει να είναι στα χείλη μας για 40 ημέρες, από την Κυριακή του Πάσχα δηλαδή, μέχρι την απόδοση της εορτής του Πάσχα, την Τετάρτη της παραμονής της εορτής της Αναλήψεως που κάθε χρόνο όπως πρέπει να γνωρίζουμε πέφτει ημέρα Πέμπτη!
Είναι λυπηρό το φαινόμενο, όλοι εμείς οι αυτό -αποκαλούμενοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι Έλληνες(!) ή Χριστιανοί της ταυτότητας και μόνον(!), να ευχόμαστε ''Χρόνια πολλά'' αντί για ''Χριστός Ανέστη'', λες και η μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή είναι ημέρα γενεθλίων ή εορτασμός μιας ημερήσιας παγκόσμιας ημέρας, από αυτές που γέμισαν τα νέα ημερολόγια, δυτικής προελεύσεως! Όσο για την καταστροφική για εμάς και τα παιδιά μας τηλεκόλαση, ο Αναστάσιμος χαιρετισμός είναι ανύπαρκτος!!!
Φαίνεται ότι μετά από δυο και πλέον χιλιάδες χρόνια, το να προφέρουμε και μόνο το όνομα του Χριστού μας, φαντάζει ως ντροπή και μας χαλάει το δημόσιο προφίλ μας!!! Στο κάτω - κάτω πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο Χριστός μας αναστήθηκε για όλους μας μηδενός εξαιρουμένου. Τουλάχιστον ας προφέρουμε το Πανάγιο όνομα Του σαν ομολογία πίστης και όχι μόνον όταν παρουσιαστούν τα δύσκολα!!!
Από τώρα λοιπόν, από σήμερα...''Χριστός Ανέστη/ Αληθώς Ανέστη'' αντί για...''Χρόνια πολλά"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.