Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟ EUROGROUP;

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεσμεύτηκαν να υπάρξει συνολική συμφωνία για το χρέος, μαζί με την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του 3ου προγράμματος στο Eurogroup στις 21 Ιουνίου, ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση του σημερινού Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Όπως είπαν οι ίδιοι κύκλοι, το Eurogroup, αφού χαιρέτισε τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για τη δ’ αξιολόγηση, έστρεψε την προσοχή του στην ελάφρυνση του χρέους που αποτελεί τον τελευταίο κρίσιμο κρίκο για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup ανέθεσε στους θεσμούς την ολοκλήρωση ενός επικαιροποιημένου DSA (ανάλυση βιωσιμότητας χρέους) που θα αποτελέσει τη βάση για τον τελικό προσδιορισμό των μέτρων ελάφρυνσης, και δεσμεύεται να υπάρχει συνολική συμφωνία για το χρέος μαζί με την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του 3ου προγράμματος στις 21 Ιουνίου.
Θετική ήταν η συζήτηση για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup δήλωσε στη συνέντευξη τύπου μετά τη συνεδρίαση ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί. «Ενθαρρυντική είναι η αποφασιστικότητα των συμμετεχόντων για να φτάσουμε σε συμφωνία στις 21 Ιουνίου σε όλα τα θέματα που είναι απαραίτητα για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο», ανέφερε.
Ο πρόεδρος Eurogroup Μάριο Σεντένο ανέφερε πως σήμερα χαιρετίσαμε τη συμφωνία για τα μέτρα ολοκλήρωσης του ελληνικού προγράμματος και δρομολογήσαμε της αποφάσεις του Ιουνίου για το ESM και την τραπεζική ένωση. Βασικός μας στόχος είναι να έχει η Ελλάδα μια επιτυχημένη έξοδο.
Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε πως σχετικά με το χρέος, θα εντατικοποιηθεί η δουλειά.

Πηγή: https://www.militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.