Κυριακή 27 Μαΐου 2018

ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ–Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.


Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια υπόκειται στην αυξημένη βία της εγκληματικότητας, με συνέπεια η κοινωνία μας,–ως ψυχολογικά και οργανωτικά–απροετοίμαστη να υπόκειται στο chock του επικίνδυνου αντικοινωνικού φαινομένου. 
Γιατί όμως έχει »φουντώσει το τέρας »αυτό; Κατ αρχή η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί την εισβολή σκληρών κακοποιών του Κοινού Ποινικού Δικαίου, από χώρες του πρώην Ανατολικού block, των χωρών του Καυκάσου, αλλά και ομόρων Κρατών.
Οι κακοποιοί αυτοί οι οποίοι έχουν τελείως διαφορετική αντίληψη για την αξία της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της περιουσίας του Έλληνα, ενεργούντες κατά ομάδες-συμμορίες, είτε μόνοι, είτε συνεργαζόμενοι με ντόπιους κακοποιούς, οργάνωσαν το έγκλημα και το υλοποιούν αποθρασσυνόμενοι από τα κενά του Δικονομικού μας συστήματος και την »εξ απαλών ονύχων» αντιμετώπισή τους από την Ελληνική Πολιτεία. 
Κατά δεύτερο γνωρίζουν ότι ακόμη και σε περίπτωση κατά την οποία συλληφθούν, μέσα σε σύντομο χρόνο θα αφεθούν ελεύθεροι »υπό όρους» τους οποίους έχουν γραμμένους »στα παλαιότερα των υποδημάτων τους» [ για να μην το εκφράσω διαφορετικά ]. Σήμερα με τον ..»περίφημο» Νόμο Παρασκευόπουλου, έχουν αποφυλακισθεί περί τους 12.200!! βαρυποινίτες, με το αιτιολογικό της αποσυμφόρησης των φυλακών, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την »απλοχεριά» του σχετικού Νόμου διαπράττουν καθημερινά σωρεία ειδεχθών εγκλημάτων, χωρίς όρια, αναστολές και συναισθήματα, θεατές των οποίων είμαστε μέσα από την εικόνα της τηλεόρασης. Το νέο αυτό είδος του τρόπου τέλεσης των εγκλημάτων δεν έχει ουδεμία σχέση με το παρελθόν, κατά το οποίο ο εγκληματίας είχε ορισμένους φραγμούς στην εκτέλεση της πράξης του, πλην εξαιρέσεων. Αντίθετα σήμερα οι εξαιρέσεις μετεξελίχθηκαν σε κανόνα. Η πρόσφατη ..»καταπληκτική» οδηγία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις ενέργειες και συμπεριφορά του πολίτη όταν αυτός αντιλαμβάνεται την εισβολή και παραβίαση του ασύλου του από τον κακοποιό ….δηλαδή να κοιμάται, ήταν ΕΠΙΕΙΚΩΣ ατυχής. Οι οδηγίες αυτές της ΕΛ.ΑΣ. είχαν εκδοθεί προ εικοσαετίας περίπου, όταν η τότε εγκληματικότητα δεν είχε καμία σχέση με την σημερινή κατάσταση. Το αρμόδιο Υπουργείο προφανώς για να …»διασκεδάσει τις εντυπώσεις» εξέδωσε τελευταία ανακοίνωση ότι η εγκληματικότητα εμφανίζεται μειούμενη…
Η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί φιλότιμα, αλλά είναι »σαν την καλαμιά στον κάμπο». Ποια εγκληματικότητα μειώθηκε; Η μικροεγκληματικότητα; Στα χαρτιά πιθανά ναι και τούτο γιατί πολλοί παθόντες πολίτες αποφεύγουν να καταγγείλουν τις μικροπεριπτώσεις με το σκεπτικό ότι κανένας δεν θα ασχοληθεί μαζί τους, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να είναι μέσα στα »όρια» των διαταγών. Το ανησυχητικό είναι ότι η »βαριά» εγκληματικότητα »τραβάει την ανηφόρα» και εξελίσσεται σε κοινωνικό εφιάλτη στον ανασφαλή Έλληνα. Απαιτείται τροποποίηση, αλλαγή η και κατάργηση σχετικών Νόμων ως προς την επιβολή ποινών και ως προς τον τρόπο αποφυλάκισης επικίνδυνων κακοποιών. Αν στο αμέσως προσεχές διάστημα δεν αλλάξει κάτι από την συμπεριφορά της Πολιτείας για την προστασία του εννόμου κοινωνικού συνόλου, τότε »η μπάλα θα χαθεί τελείως από το γήπεδο». 
Εγκληματικότητα όμως έχουμε στον δρόμο από την ασυδοσία των επικίνδυνων οδηγών, οι οποίοι αφαιρούν αθώες ζωές »καννιβαλίζοντας» στους δρόμους, γιατί ..»έτσι τους αρέσει». Εγκληματικότητα έχουμε στη νοθεία των τροφίμων, που έχει δυσμενή αντίκτυπο στην υγεία μας, εγκληματικότητα έχουμε στην διάπραξη αδικημάτων ασελγών πράξεων στον κοινωνικό μας κατήφορο, εγκληματικότητα έχουμε από ακραίες φανατικές ομάδες σε βάρος της κοινωνικής μας ηρεμίας και όλα αυτά από την αδυναμία η έλλειψη βούλησης από την Πολιτεία να παρέμβει και να ελέγξει αυτού του είδους τις παραβατικότητες και ίσως και από την απάθεια μερίδας του κοινωνικού συνόλου. Αν δεν συνέλθουμε σήμερα, αύριο τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα, λαμβανόμενης υπόψη και της καθημερινά επιδεινούμενης κοινωνικοοικονομικής μας κατάστασης.

Νίκος Μπέτσιος

Πηγή: http://tinealarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.