Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ...

Παναγιώτης Σαλωνιτης*


Ότι γουστάρει…
«Έλα Χριστέ και Κύριε λέω κι απορώ, τέτοιο τρελό βαπόρι τρελοβάπορο, Χρόνους μας ταξιδεύει δε βουλιάξαμε, χίλιους καπεταναίους τούς αλλάξαμε
Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε, μπήκαμε μέσ’ στα όλα και περάσαμε, Κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα, παντοτινό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα!»
Το τρελοβάπορο Οδυσσέας Ελύτης
Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα συνεχώς ταξιδεύει και ταξιδεύει…
Ανακοινώνονται προανακριτικές για υπαρκτά και μη υπαρκτά σκάνδαλα. Διορισμοί κομματικών στελεχών, ευνοϊκή μετα-χείριση για τους γιους, κόρες, αδέλφια, νύφες στο Δημόσιο.
Βαθύπλουτοι υπουργοί παίρνουν… επίδομα ενοικίου.
Υπουργοί δεν αισθάνονται ίχνος ντροπής να εμφανίζονται με το τσιγάρο στο χέρι σε κλειστούς χώρους, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες, για πολλαπλή φορά ενεργοποιήθηκε ο αντικαπνιστικός νόμος.
Με υπουργική παρέμβαση αλλάζουν οι όροι του διαγωνισμού προσλήψεων στο ΑΣΕΠ, ώστε να βολευτούν μόνο οι συμ-βασιούχοι στην καθαριότητα, με αποτέλεσμα να αποκλείονται χιλιάδες άλλοι υποψήφιοι πολίτες… Για την εκπαίδευση δεν το σκέφτομαι καθόλου.
Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μπουκάρουν στην ΕΡΤ 3 και αναγκάζουν δημοσιογράφους να διαβάσουν ανακοίνωσή τους.
Ο πρόεδρος των οδηγών ταξί δηλώνει ότι οι οδηγοί θα κάνουν κούγκι τον τουρισμό και ότι πλέον θα πυροβολούν, χωρίς να σημαδεύουν. Δηλαδή όποιον πάρει …ο χάρος.
Η οργάνωση αντιεξουσιαστών «Ρουβίκωνας» κάνει… ντου όποτε κι όπου έχει επιλέξει. Στη βουλή, σε υπουργεία. ρίχνουν μολότοφ, σπάνε βιτρίνες καταστημάτων και διαμένουν σε κτίρια πανεπιστημιακών σχολών, και στο «άβατο» των Εξαρχείων
Στην εξωτερική πολιτική συμβαίνουν απίστευτα πράγματα. Οι τούρκοι συνέλαβαν δύο έλληνες στρατιωτικούς, τους φυλά-κισαν και ενώ είναι άγνωστο πότε θα τους απελευθερώσουν, κάποια κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι έχουν εμπιστοσύνη στην τουρκική δικαιοσύνη. Την ώρα που ο Άρειος Πάγος έχει απορρίψει την έκδοση 8 τούρκων αξιωματικών ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο, γιατί δηλαδή δεν υπάρχουν συνθήκες για δίκαιη δίκη στην Τουρκία.
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων βγάζει γλώσσα και ζητάει την αλλαγή του συντάγματος της Ελλάδας.
Αλλά σύμφωνα με τον πρωθυπουργό μας και τους συντρόφους του, δεν πρέπει να μας προβληματίζουν όλα όσα συμ-βαίνουν. Στις 20 Αυγούστου θα βγούμε από τα μνημόνια. Και θα ζούμε στον παράδεισο. Όπου κάθε υπουργός, συνδικαλιστής, «μπαχαλάκης», χούλιγκαν, κομματικά διορισμένος θα συνεχίσει να κάνει στη χώρα ότι έκανε και στα προμνημονιακά και στα μνημονιακά χρόνια …Ότι γουστάρει.

*εκπαιδευτικός
Πηγή: Αναδημοσίευση από το προσωπικό facebook του αρθρογράφου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.