Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ!


Για τρίτη φορά τα τελευταία 40 χρόνια σημειώθηκε χιονόπτωση στη Σαχάρα, καλύπτοντας τους αμμόλοφους κοντά στην πόλη Αΐν Σέφρα της Αλγερίας με αρκετά εκατοστά χιονιού, την περασμένη Κυριακή. Η άνοδος της θερμοκρασίας αργότερα μέσα στην ημέρα έλιωσε το χιόνι στην πόλη που είναι γνωστή ως η «Πύλη της Σαχάρα», ενώ η χιονοθύελλα χτύπησε και άλλα μέρη της δυτικής Αλγερίας και του Μαρόκο. 

Η χιονόπτωση στη περιοχή είναι ασυνήθιστο φαινόμενο αλλά όχι πρωτόγνωρο. Το 1979, μια χιονοθύελλα που διήρκεσε μισή ώρα σταμάτησε την κυκλοφορία και προκάλεσε άλλα προβλήματα. Πριν από δύο χρόνια, υπήρξε μία τρίτη κάλυψη χιονιού για περίπου μια ημέρα, ενώ υπήρξε χιονόπτωση στην πόλη και πέρυσι, χωρίς όμως χιονοκάλυψη.

«Με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ευρώπη αυτή την εποχή, και τον ιδιαίτερα κρύο καιρό το Σαββατοκύριακο, η ώθηση του κρύου αέρα προς τα νότια στην περιοχή αυτή, σε συνδυασμό με κάποια συνθήκη τοπικής υγρασίας, λογικά προκάλεσε αυτή την ασυνήθιστη χιονόπτωση», δήλωσε εκπρόσωπος της Βρετανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στην εφημερίδα The Independent.
Η πόλη Αΐν Σέφρα, η οποία ιδρύθηκε το 1881 ως γαλλικό φρούριο και έχει πληθυσμό περίπου 35.000 κατοίκους, σημειώνει μέσες υψηλές θερμοκρασίες πάνω από 37 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι, ενώ η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειώσει το χειμώνα είναι -10,2 βαθμοί Κελσίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.