Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΣΕ ΠΕΝΗΝΤΑ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ!

Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος

Με σχετικό ρεπορτάζ μου, τον περασμένο Αύγουστο (7 Αυγούστου 2017), είχα επισημάνει τη χρόνια νοσηρή νοοτροπία κάποιων, κυρίως Ελλήνων, να μην σέβονται το περιβάλλον και να πετάνε σκουπίδια στο δρόμο, με αφορμή, μεταξύ των άλλων, το θλιβερό φαινόμενο, σε βάρος του Πολιτισμού μας, που επικρατούσε στην επαρχιακή οδό Λουτρακίου-Περαχώρας. 
Με κατεύθυνση από Λουτράκι προς Περαχώρα, ο δρόμος είχε μετατραπεί σε απέραντο σκουπιδότοπο, με κυρίαρχο είδος τα πλαστικά μπουκάλια. Ένα γεγονός που θεωρώ ότι προερχόταν από ασυνείδητους οδηγούς οχημάτων ή συνεπιβάτες, που άνοιξαν το παράθυρο και πέταξαν τα αντικείμενα στο δρόμο για να τα “ξεφορτωθούν”, αποδεικνύοντας το έλλειμμα περιβαλλοντικής συνείδησης και παιδείας αλλά και αδιαφορίας που επικρατεί σε ποσοστό του κοινωνικού συνόλου. 
Πριν λίγες ημέρες διαπίστωσα ότι υπήρχαν, κατά μήκος του δρόμου πολλές γεμάτες μαύρες σακούλες σκουπιδιών, ως αποτέλεσμα καθαρισμού του δρόμου.
Ο διαχειριστής του παρόντος ιστολογίου επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Σωτήρη Πέρρα, ο οποίος δήλωσε: ''Είχαμε διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατούσε και είχαμε προγραμματίσει την καθαριότητα του δρόμου, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που επικρατούσαν, λόγω των πολλών σκουπιδιών και της μεγάλης απόστασης. Έτσι, αρχές Νοεμβρίου, δύο δημοτικοί υπάλληλοι, ο κ. Παναγιώτης Δόσχορης και η κα Μαρίνα Δρίτσα-Σισκαμάνη έκαναν πράξη τη συλλογή του μεγάλου αυτού όγκου των σκουπιδιών, σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας''. 
Στη συνέχεια, επικοινωνήσαμε με την κα Μαρίνα Δρίτσα-Σισκαμάνη, η οποία μας είπε: ''Κάνοντας συνέχεια τη διαδρομή Περαχώρα-Λουτράκι, η εικόνα των σκουπιδιών μου προκαλούσε ντροπή και σε συνεννόηση με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και τον κ. Παναγιώτη Δόσχορη, περπάτησα έξι χιλιόμετρα, σε μία εβδομάδα, συγκεντρώνοντας πενήντα μεγάλες μαύρες σακούλες σκουπιδιών. Μακάρι ο δρόμος να μείνει καθαρός και να μην πεταχτούν και πάλι σκουπίδια''. 
Οι δράσεις αυτές, του τομέα καθαριότητας του Δήμου μας, είναι αξιέπαινες και λειτουργούν υποδειγματικά. Θερμά συγχαρητήρια, τόσο στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Σωτήρη Πέρρα, ο οποίος, σε συνεργασία με το προσωπικό του Δήμου μας, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για έναν Δήμο καθαρό, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, που αντιμετωπίζει, λόγω του εύρους της περιοχής αρμοδιότητάς του και των πολλών οικισμών, όσο και στην κα Μαρίνα Δρίτσα-Σισκαμάνη που μάζεψε τα σκουπίδια σε 50 σακούλες και στον κ. Παναγιώτη Δόσχορη που τις συγκέντρωσε και τις μετέφερε.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε οι οδηγοί και οι συνοδηγοί να σεβαστούν τη φωτεινή πινακίδα του Δήμου μας, στον κεντρικό δρόμο του Λουτρακίου, που αναγράφει:''Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας'' και το σημαντικό έργο που επιτέλεσε ο τομέας καθαριότητας για να μην προκαλούνται αρνητικά σχόλια από τους επισκέπτες, έχοντας, ως ερέθισμα, εικόνες σκουπιδιών δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.