Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ! (VIDEO)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος

Η Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων, επτά χρόνια μετά την ίδρυσή της, απέκτησε ιδιόκτητη Στέγη στην Κόρινθο, την οποία εγκαινίασε τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017. 
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Δ. Μπάρτζη, άψογοι οικοδεσπότες, εκδήλωναν την ικανοποίησή τους, για την απόκτηση και λειτουργία της στέγης, με κάθε τρόπο.
Παρόντες ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Αρκάδιος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ. Διονύσιου, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέκος Πνευματικός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Βασίλης Νανόπουλος, ο Πρόεδρος του ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων κ. Γιώργος Οικονόμου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Σταυρέλης, η Πρόεδρος του Σωματείου Λόγου και Τέχνης ''Αλκυονίδες'' κα Δήμητρα Τσεπεντζή, ο κ. Χρήστος Δημητρόπουλος, καθώς και Μέλη της Εταιρείας, Συγγενείς των Μελών και Φίλοι.
Μεταξύ των συγγραφέων διακρίναμε την ποιήτρια κα Σωσώ Πέτρου-Βλάσση και τη Θεατρική Συγγραφέα και Ποιήτρια κα Μίνα Πέτρου-Βενετσάνου, οι οποίες είναι αδελφές και έχουν γεννηθεί στην Περαχώρα.
Την εκδήλωση των εγκαινίων χαιρέτισαν ο Εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας, ο Δήμαρχος Κορινθίων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος του ΚΕ.Π.Α.Π. και μέλη της Εταιρείας.
Κεντρικός ομιλητής ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Γιάννης Δ. Μπάρτζης. Με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του και φανερά συγκινημένος, αναφέρθηκε στις προσπάθειες των Διοικητικών της Συμβουλίων, από της ιδρύσεώς της, για την απόκτηση ιδιόκτητης στέγης, επισημαίνοντας τη συμπαράσταση του Δημάρχου Κορινθίων κ. Πνευματικού και όλων εκείνων που συνέδραμαν οικονομικά, τόσο για την αγορά της αίθουσας όσο και για τον εξοπλισμό της.

Σημειώνεται ότι η αίθουσα της Εταιρείας, που βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη 2, αγοράστηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Κορίνθου και θα είναι ανοικτή κάθε Δευτέρα, 6-8μ.μ., κάθε Τετάρτη, 11-13π/μ. και 6-8μ.μ., καθώς και κάθε Πέμπτη, 6-8μ.μ. 
Οι πρώτες εκδηλώσεις της Εταιρείας έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στην ιδιόκτητη στέγη τους προσεχείς μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, με βραδιά τιμής στη μνήμη του ιατρού-συγγραφέα Ρένου-Παναγιώτη Ρώτα.  

Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας (άρθρο 2), σκοποί του Σωματείου είναι:
2.1.1. Η αλληλογνωριμία και η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων και συνεργασίας μεταξύ των Κορινθίων που ασχολούνται με τη συγγραφή και έκδοση επιστημονικών, φιλοσοφικών, ιστορικών, φιλολογικών, λογοτεχνικών και θεατρικών έργων, τα οποία συμβάλλουν στην αναβάθμιση της πνευματικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου μας.
2.1.2. Η σύσφιγξη των σχέσεων, φιλικών και κοινωνικών, των μελών του Σωματείου και η ανάπτυξη της αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ τους με σκοπό την επίλυση των κοινού χαρακτήρα προβλημάτων αυτών.
2.1.3. Η ενημέρωση, πληροφόρηση και προώθηση των εργασιών των μελών, ήτοι η δημοσίευση, έκδοση και κυκλοφορία βιβλίων Κορινθίων συγγραφέων ανεξαρτήτως τόπου διαμονής τους ή συγγραφέων άλλης καταγωγής που κατοικούν και διαμένουν στο νομό Κορινθίας, που σε κάθε περίπτωση έχουν εκδώσει ένα ή περισσότερα βιβλία.
2.1.4. Η αναζήτηση, συγκέντρωση, καταγραφή και ανάδειξη έργων παλαιότερων Κορινθίων συγγραφέων ή έργων που αναφέρονται στην Κορινθία.
2.1.5. Η βοήθεια για εξασφάλιση υλικής υποστήριξης από τρίτους, χορηγούς και φίλους, φυσικά ή νομικά πρόσωπα και άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς προς τον σκοπό της συγγραφής, δημοσίευσης, έκδοσης και κυκλοφορίας των μελετών και βιβλίων των μελών. Γενικά, η διαπίστωση, προβολή και προσπάθεια επίλυσης του συνόλου των σχετικών με αυτά εκδοτικών και κυκλοφοριακών προβλημάτων που αφορούν στα έργα των μελών.
2.1.6. Η δημιουργία έντυπης και ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης και η ανάρτηση ιστοσελίδας στο διαδίκτυο για την ενημέρωση επί των δραστηριοτήτων του Σωματείου και των μελών του.
2.1.7. Η διοργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων, προβολών, εκθέσεων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων που θα αποβλέπουν στην τόνωση του ενδιαφέροντος για πνευματικές εκδηλώσεις στην Κορινθία και τη συμμετοχή των νέων σ' αυτές.
2.1.8. Η ενθάρρυνση νέων Κορίνθιων Συγγραφέων και η διάδοση και στήριξη της φιλαναγνωσίας, ιδιαίτερα στους μαθητές.
2.1.9. Η διοργάνωση εκδηλώσεων προβολής και προώθησης των Κορινθίων Συγγραφέων και των βιβλίων κορινθιακού περιεχομένου και ενδιαφέροντος και εκτός Κορινθίας.
2.1.10. Η συνεργασία με παρεμφερή σωματεία, ιδρύματα, επιστημονικές ενώσεις και σωματεία, οργανισμούς και γενικά με φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ενδιαφέρονται για τη στήριξη του βιβλίου και την πνευματική δημιουργία.
2.2. Η επιδίωξη της επίτευξης των σκοπών του Σωματείου γίνεται με κάθε πρόσφορο νόμιμο μέσο, ιδίως:
2.2.1. Οργάνωση συστηματικών ερευνών, εκθέσεων, συνεδρίων, διαλέξεων, σεμιναρίων σχετικά με:
α. Τους Κορίνθιους Συγγραφείς και τα έργα τους.
β. Βιβλία, άρθρα, επιστημονικές ανακοινώσεις κλπ. κορινθιακού περιεχομένου και ενδιαφέροντος.
2.2.2. Προκήρυξη διαγωνισμών και βράβευση έργων σχετικών με τους σκοπούς της εταιρείας.
2.2.3. Λειτουργία εντευκτηρίου και βιβλιοθήκης (έντυπης και ηλεκτρονικής), ίδρυση αρχείου, οργάνωση, συγκέντρωση και καταγραφή σχετικής βιβλιογραφίας σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.
2.2.4. Παραστάσεις σε Αρχές.
2.2.5. Παρακολούθηση σεμιναρίων και διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων σχετικών με τους σκοπούς της Εταιρείας.
2.2.6. Συνεργασίες με φυσικά ή νομικά πρόσωπα και οργανισμούς, με ευρύτερες ενώσεις, τοπικές ή κρατικές αρχές με τις ίδιες ή συναφείς δραστηριότητες, για την προώθηση των σκοπών του Σωματείου.
2.2.7. Έκδοση περιοδικού, ενημερωτικών εντύπων, βιβλίων, ηλεκτρονικής εφημερίδας και μελετών και διοργάνωση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, με ανάλογο προς τους σκοπούς περιεχόμενο.
2.2.8. Κάθε άλλο σύννομο μέσο που εξυπηρετεί τους σκοπούς του Σωματείου.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.