Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Η ''ΥΔΑΤΙΝΗ ΘΕΑ'' ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ! (VIDEO)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος
  • Αποκλειστικές δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου και Προέδρου της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Τριάθλου κ. Γιώργου Γερόλυμπου, καθώς και του Αντιδημάρχου κ. Τάσου Σακελλαρίου στο παρόν ιστολόγιο
Η ''υδάτινη θεά'', όπως αποκαλεί τη Λίμνη Ηραίου Περαχώρας ο Οδοντίατρος και Μουσικοσυνθέτης Γιώργος Πρωτόπαππας, έκανε το θαύμα της και πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, από πλευράς προσέλευσης αθλητών και διοργάνωσης, καθώς και χωρίς κανένα κρούσμα τσιμπήματος από μέδουσα -τον πιο αναπάντεχο εχθρό των κολυμβητών- η ημερίδα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, με την επωνυμία “Energy Swim Heraion Lake 2017”.
Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στη φιλόξενη, για τους αθλητές, Λίμνη Ηραίου (Βουλιαγμένη) Περαχώρας
Σημειώνεται ότι φέτος το φαινόμενο της μέδουσας δεν ταλαιπώρησε μόνο τον Κορινθιακό κόλπο, αλλά και τη Λίμνη Ηραίου. 

Στη σημαντική αυτή αθλητική εκδήλωση συμμετείχαν 130 αθλητές και αθλήτριες, όλων των ηλικιακών κατηγοριών, ενώ τερμάτισαν 105, καλύπτοντας αποστάσεις 1,5χλμ, 3χλμ και 5χλμ
Η μεγαλύτερη, σε ηλικία, αθλήτρια ήταν η κα Ρενάτα Πολίτη, 81 ετών, που συμμετείχε στην απόσταση του 1,5 χιλιομέτρου και ο μεγαλύτερος, σε ηλικία αθλητής ήταν ο κ. Γιάννης Νοταράς, 61 ετών, ο οποίος συμμετείχε στην απόσταση των 3 χιλιομέτρων.
Τελευταίος αθλητής που τερμάτισε ήταν ο κ. Τάσος Ρουμπείδης, ο οποίος διέσχισε την απόσταση των 3 χιλιομέτρων σε χρόνο 2.11.27΄΄. 

Δεξιά ο κ. Χρήστος Κορομηλάς

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν η συμμετοχή και ο τερματισμός του τυφλού αθλητή κ. Χρήστου Κορομηλά, οποίος συνοδευόταν από τον κ. Γιώργο Γούντα, υπεύθυνο προπονητή του Συλλόγου ''Ιωνά'', καθώς και του αθλητή με ειδικές ανάγκες κ. Δημήτρη Τσεβά. 


Η κα Παναγιώτα Ασημακοπούλου με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου κ. Γιώργο Γερόλυμπο
Επίσης,  στους αγώνες συμμετείχε και η κα Παναγιώτα Ασημακοπούλου, η οποία είναι Δότης Μυελού των Οστών, από το έτος 2011. Η συγκεκριμένη αθλήτρια, πρόσφατα, είχε συμμετοχή στο 6ο Κύπελλο Εθελοντών Δότη Μυελού των Οστών, που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα και είχε κατακτήσει την 1η θέση στον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων και την 3η θέση στην Κολύμβηση. 
Ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σακελλαρίου, ο οποίος έδωσε και την εκκίνηση των αθλητών με τον γενικό Γραμμτέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου κ. Χρήστο Βαξεβάνη

Παρόντες ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Τάσος Σακελλαρίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου και Πρόεδρος της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Τριάθλου κ. Γιώργος Γερόλυμπος, ο Γενικός Γραμματέας της ιδίας Ομοσπονδίας κ. Χρήστος Βαξεβάνης, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικιστών Λίμνης Ηραίου κ. Παναγιώτης Θώδης και η Επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής του ''ΑΘΛΟΣ+ΕΝΕΡΓΕΙΑ'' κα Κωνσταντίνα Ράπτη.
Εκκίνηση και τερματισμός όλων των αποστάσεων ήταν ο υδάτινος χώρος της Λίμνης μπροστά από το Ypanema seaside food & drinks.

Ο κ. Χρήστος Κορομηλάς τερματίζει με τον προπονητή του κ. Γιώργο Γούντα

 
Σε αποκλειστική συνέντευξή του στο παρόν ιστολόγιο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου και Πρόεδρος της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Τριάθλου κ. Γιώργος Γερόλυμπος, μεταξύ των άλλων, είπε: ''Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου έχει μια πάρα πολύ καλή οργανωτική ομάδα, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία από τη διοργάνωση ασφαλών αγώνων, οι οποίοι συνδυάζουν την ασφάλεια του αγώνα με την επιλογή ιδιαιτέρων καλών τοποθεσιών, όπως είναι η Λίμνη του Ηραίου σήμερα για να κάνουν έναν αγώνα τον οποίο θα απολαμβάνουν οι αθλητές, οι συμμετέχοντες για την ομορφιά του περιβάλλοντος αλλά και για την ασφάλεια που τους δίνει μια άρτια οργανωτική λειτουργία''.
Επίσης τόνισε: ''Για να διαλέξεις σαν έδρα έναν τόπο, εκτός Αθηνών, σημαίνει ότι πρέπει να έχεις σοβαρούς λόγους για να το κάνεις. Το Λουτράκι επελέγη σαν προοορισμός και σαν έδρα της Ομοσπονδίας γιατί συνδυάζει το υγιές περιβάλλον για εμάς και όταν λέω υγιές περιβάλλον μιλάω σε επίπεδο Δήμου υγιές περιβάλλον και όχι στην ωραία τοποθεσία, αλλά συνδυάζει και την ωραία τοποθεσία. Είναι πάρα πολύ ωραίος προορισμός, στα πόδια μας η θάλασσα, κάνουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην έδρα κι από ΄κει και πέρα έχουμε την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση να λειτουργούμε με μία Δημοτική Αρχή, η οποία αυτή τη στιγμή έχει μία πάρα πολύ καλή πορεία συνεργασίας μαζί μας, έχει αγκαλιάσει το άθλημα κι αυτό μας δημιουργεί ένα περιβάλλον ασφαλές. Ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης αλλά και ο Αντιδήμαρχος κ. Σακελλαρίου είναι οι άνθρωποι που στηρίζουν το άθλημα. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και χαρούμενοι που δουλεύουμε με τέτοιους ανθρώπους''. 

 

Επιπλέον ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σακελλαρίου, μεταξύ των άλλων, δήλωσε στο ιστολόγιό μας: ''Με πολύ μεγάλη μας χαρά και μεγάλη ευχαρίστηση είμαστε εδώ. Συνδράμουμε στο να έχει επιτυχία η συγκεκριμένη διοργάνωση. Είμαστε δίπλα με την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου στις διοργανώσεις που πλέον έχουν φθάσει τον αριθμό των τεσσάρων κατά τη διάρκεια του έτους και ευελπιστούμε να γίνουν περισσότερες και πολύ καλές. Συνεχίζουμε με  αθλητικές διοργανώσεις, που πλέον κορυφώνονται, σιγά σιγά το επόμενο χρονικό διάστημα. Μια πάρα πολύ ωραία ημέρα σήμερα στην εξαιρετική τοποθεσία της Λίμνης Βουλιαγμένης, με συμμετοχή πολλών αθλητών. Ξεπέρασαν τις 130 οι συμμετοχές. Οι εντυπώσεις όλων των αθλητών εξαιρετικές, ο καιρός ιδανικός, η θάλασσα πεντακάθαρη και ο στίβος οργανωμένος όπως ξέρουν πραγματικά οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας Τριάθλου. Γενικά είναι το ζητούμενο. Αυτό που ζητάμε από κάθε αθλητική διοργάνωση. Να έλθει κόσμος, να συμμετέχει και να φύγει με τις καλύτερες, κατά το δυνατόν, εντυπώσεις''.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.