Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

ΜΗΝ ΣΠΑΤΑΛΑΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΟΥΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

Οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν τον πολύτιμο χρόνο τους ελπίζοντας να αλλάξουν καταστάσεις ή ανθρώπους. Με αποτέλεσμα να ξεχνούν την πραγματική ουσία της ζωής. Όταν αναλώνεσαι σε πράγματα ξανά και ξανά χωρίς να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι και να απλοποιήσεις τις σκέψεις σου.

Δεν γίνεται να σας συμπαθούν όλοι
Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρό μπορεί να ακούγεται αυτό, είναι αλήθεια. Προσπαθώντας να κάνετε τους άλλους να σας συμπαθήσουν το μόνο που καταφέρνετε είναι να γίνεστε αόρατοι. Αφήστε τους ανθρώπους να δουν και να γνωρίσουν τον αληθινό σας εαυτό και αν δεν σας συμπαθήσουν, αυτοί χάνουν. Δεν χρειάζεστε την έγκριση ολόκληρου του κόσμου για να καταλάβετε τι είστε και ποιοι είστε.

Η ενοχή δεν θα αλλάξει τίποτα
Το να αισθάνεστε ένοχοι για κάποια λάθη που κάνατε δεν θα φτιάξει κάτι, θα σας κρατήσει απλά ακινητοποιημένους χωρίς να προχωράτε. Αντ’ αυτού, πρέπει να δεχτείτε και να αναγνωρίσετε τα λάθη σας και να μαθαίνετε από αυτά.

Δεν μπορείτε να αλλάξετε κανέναν
Οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής ενός ατόμου που δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει την καταστροφική συμπεριφορά ή τις πεποιθήσεις του θα είναι αντιπαραγωγικό, αφού οι αμυντικοί μηχανισμοί του θα τοποθετήσουν έναν τόσο μεγάλο τοίχο ώστε να μην καταρρεύσει με κανένα από τα ευγενικά μας λόγια. Ο μόνος τρόπος να βοηθήσουμε οποιονδήποτε, είναι να τους αφήσουμε και να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν το δικό τους μονοπάτι και θα ασχοληθούν με τα ζητήματά τους με τον καιρό.
Ανταγωνίζεστε μόνο με τον εαυτό σας
Είστε μοναδικοί και δεν πρέπει ούτε μπορείτε να ανταγωνιστείτε με οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, παρά μόνο με τον εαυτό σας. Οι ζωές των άλλων ανθρώπων δεν πρέπει να σας αφορούν, αφού είναι η πορεία τους. Το μόνο πράγμα για το οποίο αξίζει να νοιάζεστε είναι αν είστε καλύτερα από ό,τι ήσασταν χθες.

Είστε υπεύθυνοι για τον τρόπο που αισθάνεστε
Τίποτα από αυτά που εκφράζει ο καθένας δεν πρέπει να σας επηρεάζει ή να έχει κάποια επίδραση σε σας, εκτός αν το αφήσετε. Δεν μπορείτε να ελέγξετε τις σκέψεις ή τις ενέργειες άλλων ανθρώπων, αλλά μπορείτε να επιλέξετε πώς θα σας επηρεάσει. Η μάθηση για να μην αφήσετε τις αντιδράσεις των άλλων να επηρεάσει το πώς αισθάνεστε, θα σας βοηθήσει να δουλέψετε στην αυτο-βελτίωσή σας.

Πηγή: http://www.flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.