Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Η VOGUE ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

Ως ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, υπέροχο κράμα ήχων και γεύσεων και φυσικό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς

Image result for ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Γ
Το διασημότερο περιοδικό μόδας προτείνει φέτος στους αναγνώστες του, εκτός από τους κλασικούς ελληνικούς προορισμούς, την Αθήνα με το κυκλοφοριακό της και τα νησιά με την κοσμοσυρροή τους, να προτιμήσουν την υπέροχη και περιπετειώδη βόρεια Ελλάδα. 
Το περιοδικό επικαλείται την αξιοσημείωτη ποικιλία των τοπίων της, την αρχαία ιστορία, τις αμέτρητες δραστηριότητες και την απαράμιλλη ομορφιά της, ενώ τη χαρακτηρίζει ως χωνευτήρι, εξαιτίας της εισροής διαφόρων πολιτισμών διαχρονικά, οι οποίοι δημιούργησαν ένα ενδιαφέρον κράμα γεύσεων και ήχων, με την φύση να δίνει την δική της οπτική από την Δύση στην Ανατολή.
Οι περιοχές της Βορείου Ελλάδος που προτείνει η VOGUE είναι η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα και το Νυμφαίο, προτείνοντας τοπία, εστιατόρια και καταλύματα. 
Την Θεσσαλονίκη την αναφέρει ως γνωστή πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και επισημαίνει ότι αποτελεί την μόνη πόλη του Βορρά με διεθνές αεροδρόμιο και εύκολα προσβάσιμη μέσω τρένου από την Αθήνα. 
Μία ατμοσφαιρική πόλη δίπλα στην θάλασσα, «ζωντανή» καθόλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.
Το άρθρο σχολιάζει πως η Θεσσαλονίκη συχνά αποτελεί την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ελλάδας, ενώ την χαρακτηρίζει αναμφίβολα ως την γαστρονομική πρωτεύουσα της χώρας με εμφανής επιρροές από την Τουρκία, την εβραϊκή κουζίνα, την ρωμαϊκή, την βυζαντινή.
Για την διαμονή προτείνει το γνωστό ξενοδοχείο Excelsior, ενώ τα εστιατόρια προτάθηκαν ως τις αγαπημένες επιλογές της Carolina Doriti chef η οποία διοργανώνει γαστρονομικές διαδρομές στην πόλη.
Αυτά είναι ο Πεζόδρομος-Μούργα (Χριστοπούλου 12), το Σέμπρικο (Φράγκων 2) και η Νέα Φωλιά. 
Σχετικά με τα αξιοθέατα, προτείνει εκτός από τον Λευκό Πύργο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, την Αγορά Καπάνι, ως ένα σημείο που αξίζει να περπατηθεί και μία αγορά γεμάτη διαφορετικές ποικιλίες καφέ και άλλων προϊόντων.
Εκτενή αναφορά κάνει το άρθρο και για την Καβάλα, το λιμάνι της οποίας αποτελεί ένα πρώτης τάξεως ορμητήριο, προκειμένου να επισκεφτεί κάποιος την αρχαία πόλη των Φιλίππων και την περιοχή της Ροδόπης.
Εκεί όπου μπορεί να ξεναγηθεί στο ιεροδιδασκαλείο του 1817, να απολαύσει τη θέα ή το χαμάμ και το spa, ενώ για δείπνο προτείνει μεταξύ άλλων την ταβέρνα Αραλίκι και Μπαχάρι, Σάββας και Ψαράκι.
Με βάση την Καβάλα το περιοδικό προτείνει κοντινή απόδραση στη Δράμα και την Ξάνθη, με την γοητευτική ιστορία τους, τα οθωμανικά σπίτια και τις υπέροχες γευστικές απολαύσεις. 
Με κατεύθυνση δυτικά, ανακαλύπτει κανείς τα βουνά, φαράγγια, διαδρομές του κρασιού, καθώς και απίστευτα ποικίλες φυσικές ομορφιές
Ως επόμενη επιλογή εμφανίζεται το Νυμφαίο μόλις δύο ώρες προορισμός από την Θεσσαλονίκη. Το Νυμφαίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350μ. στο βουνό Βίτσι σε ένα παρθένο φυσικό περιβάλλον δασών με ανοικτή θέα προς το νότο και τις λίμνες Ζάζαρη, Χειμαδίτιδα και Βεγορίτιδα.
Ένα ορεινό μακεδονικό χωριό, που μεταμορφώθηκε σε αλπικό τοπίο. Έχει χαρακτηρισθεί όχι μόνο παραδοσιακός οικισμός αλλά και διατηρητέος ιστορικός τόπος. 
Η Vogue αναφέρεται στο περιβαλλοντικό κέντρο του «Αρκτούρου» οι δράσεις του οποίου σχετίζονται με την περίθαλψη και φιλοξενία ειδών άγριας πανίδας. Σε μια περιφραγμένη έκταση 50 στρεμμάτων σε υψόμετρο 1.350 μ. μέσα σε φυσικό δάσος οξιάς, φιλοξενούνται τα ζώα (κυρίως αρκούδες και λύκοι) ελεύθερα στη φύση.
Το περιοδικό κάνει λόγο για τους υπέροχους ξενώνες, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τους δρόμους του κρασιού, το καταφύγιο Βάλια Κάλντα. στον εθνικό δρυμό της Πίνδου, τη Βασιλίτσα, τα Γρεβενά, τις Πρέσπες, τα λουτρά Πόζαρ της Πέλλας, τους τεχνητούς καταρράκτες και το υπέροχο φυσικό τοπίο, που δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να απολαύσει, να ξεκουραστεί και να ασκηθεί, διαλέγοντας αυτό που τον ευχαριστεί περισσότερο. 
Πηγή: http://www.athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.