Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗ "ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ" ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΣ!

Της Σταυρούλας Γεωργακοπούλου*

Ένα από τα ωραιότερα δώρα που μπορούμε να δώσουμε στο σύζυγο ή το σύντροφό μας είναι η γλώσσα της αγάπης. Εάν μέχρι τώρα ψάχναμε τρόπους για να ενδυναμώσουμε το γάμο ή τη σχέση μας, αυτός ο τρόπος είναι αρκετά ιδιαίτερος.
Γνωρίζοντας το πως να επικοινωνούμε την αγάπη ενεργοποιούμε τους συντρόφους μας θετικά. Προκείμενου να “μιλήσουμε” τη γλώσσα της αγάπης χρειάζεται να βάλουμε στην άκρη πράγματα που μας έχουν πειράξει ή πονέσει και να εστιάσουμε στο να μάθουμε τους συντρόφους μας να επικοινωνούν και αυτοί την αγάπη τους.
Το πιο σημαντικό από όλα είναι η φυσική επαφή. Η επαφή δεν παραπέμπει αποκλειστικά σε σεξουαλική διαδικασία. Φυσική επαφή μπορεί να είναι το κράτημα του χεριού, ένα τρίψιμο στην πλάτη, ακόμη και λίγο μασάζ.
Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό είναι ο ποιοτικός χρόνος. Ακόμη και ο άνδρας χρειάζεται να του αφιερώνουν χρόνο. Δίνοντας χρόνο σε αυτόν ακόμη και όταν π.χ. φτιάχνει το αυτοκίνητό του ή ψήνει, ή όταν βλέπει τηλεόραση.
Το να μάθουμε στους συντρόφους μας τη γλώσσα της αγάπης σίγουρα θέλει χρόνο και προσπάθεια, αλλά αξίζει τον κόπο. Συχνά ξεχνάμε να επενδύσουμε σε αυτούς όπως κάναμε παλαιότερα.
Ποιες είναι οι λέξεις κλειδιά για τη γλώσσα της αγάπης;
Το άγγιγμα, οι λέξεις και ο ποιοτικός χρόνος. Ας μην ξεχνάμε να τα δίνουμε. Και ας είμαστε οι πρώτες μετά από καιρό. Ακόμη και αν ο σύντροφός μας δεν είναι τόσο δοτικός είναι σημαντικό πρώτα να είμαστε εμείς και έπειτα να το επικοινωνήσουμε στον ίδιο με τρόπο που να προτείνει λύσεις. Μην ξεχνάμε ότι ο καθένας έχει το δικό του τρόπο να αγαπάει. Παρόλα αυτά η χρυσή τομή μπορεί να βρεθεί στο ξαναζωντάνεμα ευχάριστων στιγμών από εμάς.

*Το κείμενο αποτελεί μια συνεργασία του flowmagazine.gr με την κα Σταυρούλα Γεωργακοπούλου- Ψυχολόγος Ε.Κ.Π.Α., Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία- Εκπαίδευση κατά της προβληματικής χρήσης διαδικτύου, Υπεύθυνη Διεύθυνσης Psychopedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.