Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

''ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑΤΑ''!

Γράφει η Άννα Γεωργίου 

Image result for Η καθημερινή επαφή και μόνο είτε μέσω του οικογενειακού περιβάλλοντος είτε μέσω του εργασιακού χώρου ή μέσα από σχέσεις ερωτικές ή φιλικές κάνουν διακ
Οι εποχές αλλάζουν, οι μέρες περνούν, οι κοινωνίες εκσυχρονίζονται, οι άνθρωποι όμως συμβαδίζουν; Ο άνθρωπος είναι από την φύση του ένα όν που δεν μπορεί να μην είναι κοινωνικό και να μην συναναστρέφεται με άλλους ανθρώπους. Η καθημερινή επαφή και μόνο είτε μέσω του οικογενειακού περιβάλλοντος είτε μέσω του εργασιακού χώρου ή μέσα από σχέσεις ερωτικές ή φιλικές κάνουν διακριτή τη διάθεση του ανθρώπου για επικοινωνία.
Οπότε στην ουσία δεν είναι κανένας άνθρωπος μόνος του τυπικά. Είναι όμως πολλοί που θεωρούν ότι μια σχέση ερωτική είναι αυτή που κάνει την διαφορά. Αν από την άλλη είναι ελεύθεροι πιστεύουν ότι είναι μόνοι τους και νιώθουν ένα ανεκπλήρωτο κενό.
Αρχικά, αυτό το φαινόμενο συναντάται ολοένα και πιο έντονα στις μέρες μας. Η πλειοψηφία των ανθρώπων επιλέγει να έχει μια σχέση ή να βρίσκεται σε μια σχέση που δεν την γεμίζει από το να μην έχει κάποιον. Αυτό δείχνει μια αδυναμία του χαρακτήρα του ανθρώπου και μια ψυχική διαταραχή καθώς οι συνεχείς σχέσεις αλλοιώνουν τα συναισθήματα και μπορούν να δημιουργήσουν ψευδή συναισθήματα. Η σχέση είναι μια συνήθεια που αν είσαι με τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει, η συνήθεια μετατρέπεται σε ένα ταξίδι. Αν όμως από την άλλη πλευρά η σχέση είναι όντως μια συνήθεια και παραμείνει έτσι και κανένας από τους δύο δεν έχει το σθένος να την διακόψει, τότε γίνεται φθορά.
Επιπλέον, παρατηρείται σε πολλά ζευγάρια ο ένας από τους δύο ή καμιά φορά (σπανίως ) και οι δύο βρίσκονται στην σχέση γιατί δεν μπορούν την μοναξιά. Κάτι τέτοιο όμως είναι λάθος. Η μοναξιά δεν είναι τίποτα άλλο από μια χρόνια σχέση με το ''Εγώ'' σου. Οι περισσότεροι όμως την αποφεύγουν, γιατί όταν κάποιος μένει μόνος του τότε έρχεται αντιμέτωπος με τον μεγαλύτερο δύσπιστο κριτή, τον ευατό του. Επειδή, έχει χρόνο ο άνθρωπος να ανακαλύψει πτυχές του εαυτού του που μπορεί να μην τον ευχαριστήσουν αλλά μπορεί και να τον εκπλήξουν. Και στην συνέχεια να αναλογιστεί και να σκεφτεί τι ακριβώς είναι αυτό που αναζητάει και επιθυμεί.
Η σχέση και η μοναξιά έχουν ένα κοινό παρανομαστή, που είναι η “αυτοπεποίθηση” καθώς θα πρέπει να είναι μια σίγουρη επιλογή. Έχοντας ως αποτέλεσμα ότι ο χρόνος που θα διαθέσουμε σε κάποιον είτε αυτός είναι ένας σύντροφος ή ο εαυτός μας πρέπει να είναι δημιουργικός και να μας ευχαριστεί. Πρέπει να είμαστε σίγουροι για ότι επιλέξουμε γιατί με αυτήν την επιλογή θα πορευθούμε. Και όχι να είμαστε σε μία σχέση μόνο και μόνο επειδή φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας. Η μοναξιά είναι μια γλυκιά αμαρτία, αφού μόλις ανακαλύψει κανείς τον εαυτό του και συμφιλιωθεί μαζί του τότε δεν θα μπορεί να τον αποχωριστεί και να διαθέσει εύκολα σε κάποιον άλλον.
Συνοψίζοντας, λοιπόν, πρέπει να τονίσουμε ότι η τάση του να έχει κάποιος σύντροφο ή αν δεν έχει να προσπαθεί να αποκτήσει γιατί έτσι πιστεύει ότι θα καλύψει τα κενά μέσα του είναι “εκτός μοδός”. Δίνοντας την σκυτάλη σε κάτι πιο τολμηρό σε μια νέα τάση. Αυτή που θα φορεθεί πολύ φέτος είναι, λοιπόν, τα “παπούτσια στήριξης” και όποιος μπορέσει να περπατήσει πάνω τους κερδίζει το έπαθλο της εμπιστοσύνης. Εμπιστοσύνη στον ίδιο του τον εαυτό. Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεχάσει να αγαπάνε ότι έχει αξία, σταματήσανε να αγαπάνε τον εαυτό τους και δώσανε σημασία σε ανακυκλώσιμα αγαθά. Καιρός για μία αλλαγή.

Πηγή: http://pithagoreiotheorima.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.