Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΧΑΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΣΩΜΑΤΑ!


Η κρυφή ιστορία της Ηλέκτρας. 
Χαμένες ψυχές μέσα σε άδεια σώματα. Αυτοί είμαστε. Πλέον.
Ψάχνουμε διαρκώς τον έρωτα σε μέρη που ποτέ δε θα μπορέσουμε να τον βρούμε κι αυτό, γιατί δεν είμαστε ικανοί καν ν’ αποφασίσουμε τι είναι αυτό που θέλουμε στην πραγματικότητα.
Λέμε πως ψάχνουμε έναν άνθρωπο να μας ερωτευτεί γι αυτό που είμαστε και, στην ουσία, πλασάρουμε μια τελείως διαφορετική εικόνα του εαυτού μας σε σύγκρισή με αυτό που πραγματικά είναι.
Ζητάμε έναν μεγαλειώδη έρωτα να μας συγκλονίσει και καταλήγουμε σε χλιαρά κρεβάτια με άγνωστους ανθρώπους της μιας βραδιάς. Κι ύστερα, αναρωτιόμαστε τι κάναμε λάθος και δεν μπορέσαμε να αναπτύξουμε σχέση με τον άνθρωπο που κοιμηθήκαμε μαζί του.
Το λέω συνέχεια και δε θα πάψω να το λέω μέχρι να το εμπεδώσουμε. Ό,τι επιζητάς, αυτό θ’ αποκτήσεις. Όχι ό,τι λες πως θέλεις, αλλά αυτό που πρακτικά επιδιώκεις.
Άνθρωποι στολισμένοι εξωτερικά με ό,τι μπορούν να βρουν για να καλύψουν την κενότητά τους. Μια εικόνα πλασαρισμένη τόσο καλά που μπορείς μέχρι και να τους πιστέψεις πολλές φορές. Τόσο πειστικοί, που μπορούν μέχρι και τον εαυτό τους να ξεγελούν ώρες-ώρες.
Όμως για πόσο; Για πόσο θ’ αντέχεις να μεταμφιέζεσαι; Για πόσο θα μπορείς να παίζεις θέατρο; Και πόσο σίγουρος είσαι ότι σ’ αρέσει να ζεις έτσι;
Μήπως έφτασε η ώρα ν’ αναλογιστείς τι πραγματικά θέλεις να είσαι; Πού ν’ ανήκεις και γιατί; Ποιος θεωρείς πως είναι ο σκοπός της ζωής σου; Ξέρω, σου βάζω δύσκολα. Μα είναι εύλογα ερωτήματα που όλοι θα πρέπει ν’ απαντήσουμε κάποια στιγμή.
Μερικοί λένε «ποτέ δεν είναι αργά». Πόσο μεγάλο ψέμα. Για κάποια πράγματα, είναι αργά. Και δε θα σ’ αρέσει καθόλου να φτάσεις σ’ ένα σημείο που δε θα προλαβαίνεις ν’ αλλάξεις. Να διαμορφωθείς.
Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που καθημερινά ζουν σε μια ανιαρή καθημερινότητα. Υπάρχουν κι άλλοι, που έχουν βρει το νόημα της δικής τους ζωής. Και, ξέρεις, αυτό είναι ευτυχία.
Για τον καθένα μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό. Για παράδειγμα, για μένα σκοπός της ζωής, είναι να την εξερευνήσεις. Να μάθεις κάθε σπιθαμή του πλανήτη, να ταξιδέψεις, να γνωρίσεις ανθρώπους, μέρη και πολιτισμούς. Κουλτούρες, φιλοσοφίες, ιδεολογίες. Να μάθεις τι είναι άνθρωπος. Οργανικά, νοητικά, βιολογικά, σε όλες του τις εκφάνσεις. Να ξέρεις ποιος είσαι.
Είναι λίγοι εκείνοι που έχουν καταφέρει να βρουν το δικό τους νόημα ύπαρξης. Και σίγουρα είναι κάτι πολύ δύσκολο, μα όχι ανέφικτο. Κι ακόμα πιο δύσκολο, είναι να επιτευχθεί αυτό που αναζητάς, μα πάλεψέ το.
Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Ο κάθε άνθρωπος βρίσκεται στο κατάλληλο μέρος για κάποιον λόγο.Γεννήθηκες για έναν λόγο και μ’ έναν σκοπό. Αναζήτησέ τον και τότε θ’ αρχίσεις να ζεις.
Πήξαμε από άδεια σώματα. Δεν είμαστε μόνο σάρκα. Δεν είμαστε ένα κουφάρι που ανυπομονεί να γεμίσει από κάποιον άλλον. Είμαστε ολοκληρωμένα όντα που απλά γαλουχήθηκαν λανθασμένα. Όχι εσκεμμένα, αλλά λόγω άγνοιας.
Μα φτάνει πια με την άγνοια. Ώρα ν’ αναλάβεις δράση.

Πηγή: http://www.ilov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.