Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ ΑΝΑΠΝΟΕΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ...!

Της Θεοδώρας Ατζεμιάν

Ένα γράμμα, που δεν αρκεί να περιγράψει μια ολόκληρη ζωή.
Αν κάποιος κάνει το λάθος, και σκεφτεί πως ήταν εύκολη, θα με κάνει να χαμογελάσω… ίσως με κάποια ειρωνεία.
Γιατί η αγάπη, μπορεί να είναι δίχτυ ασφαλείας σε μια σχέση, αλλά φθείρεται και αυτό, όπως όλα. Έχω αναφέρει πως ο χρόνος είναι άφθαρτος, όχι εμείς.
Το σύντροφο, θα τον δούμε σε όλη του την μεγαλοπρέπεια άχαρο, αβοήθητο, και αδύναμο. Θα ψάχνει τα μάτια μας πρώτα, να διαβάσει αν αξίζει να σηκωθεί. Δεν θα το κάνει για τον εαυτό του εκείνη την ώρα, αλλά για μας. Είναι τόσο λεπτές ισορροπίες, τόσο α διάφανες οι γραμμές, που μόνο με το ένστικτο λειτουργείς. 
Λάθη πολλά, σωστά άλλα τόσα, χαμόγελα δάκρυα, στο καθημερινό μενού μιας σχέσης, που κλείνει με ένα σφιχταγκάλιασμα των ποδιών κάτω απ’ το πάπλωμα. 
Μερικές λέξεις αρκούν για να συνεχίσεις. Πάνω απ’ όλα όμως, η σιγουριά που έχει ριζώσει μέσα σου-του. Γιατί είναι αμφίδρομο συναίσθημα, αν το έχει μόνο ο ένας, θα τελειώσει σύντομα. Να ξέρεις πως εκείνος -εκείνη, είναι ο άνθρωπος σου. Όταν φτάσεις σε αυτό το σημείο, αλλάζεις επίπεδο. 
Ανανεώνεσαι ως άνθρωπος, έχετε βρει τον κοινό δρόμο. Χαράζεις πορεία και προχωράς. Πόσο έτοιμοι είμαστε όμως για αυτό; Γιατί δεν αρκεί να σκεφτούμε τι θα πάρουμε… αλλά και τι θα χρειαστεί να δώσουμε. 
Να μην υπάρχει εγώ, να είναι πάντα εμείς. 
Ο εγωισμός βρίσκεται στα θανάσιμα αμαρτήματα, αλλά αναμφίβολα, γεννιόμαστε με αυτόν. Θρέφεται απο κοινωνικά στάτους και σύμβολα. Η απόφαση του να συν-υπάρχεις, θα είναι ολοκληρωτική, και απόλυτα στεγανή. Αν αφεθούν κενά, θα διαβρωθεί κάθε όμορφο συναίσθημα. Παράσιτα όπως λέξεις, μορφασμοί, κρυφά νοήματα, αθώα ψέμματα, θα είναι η αρχή της φθοράς και αργότερα σαπίλας. Σκληρά λόγια, αλλά άκρως αληθινά. Οι Αναπνοές του ενός, ανήκουν στον άλλον. Σχέση απόλυτη, σχέσεις Ζωής. Ίσως να σκέφτεστε, πως θα είναι σαφέστατα πιο εύκολο μια πιο απλούστατη σχέση…γιατί όχι. Και να φύγει τι έγινε..η να φύγω εγώ. Η ζωή είναι απρόβλεπτη, δεν μπορώ να δεθώ για πάντα με έναν άνθρωπο.Όχι δεν μπορείς να δεθείς με έναν… αλλά μόνο με τον Έναν. 
Αυτή είναι η διαφορά. 

Πηγή:http://www.anapnoes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.