Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΧΑΛΑΝΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ!

Είναι σπάνιο και δακτυλοδεικτούμενο το ζευγάρι που μπορεί να λειτουργήσει άψογα για πάντα, χωρίς λίγες δυσκολίες στην πορεία της σχέσης. Εάν αναγνωρίζουν όμως έγκαιρα ποια θα μπορούσε να είναι αυτά τα προβλήματα σχέσης, θα έχει κάθε ζευγάρι μια πολύ καλύτερη πιθανότητα να κρατήσει την σχέση του, ακόμα και αν δεν είναι τόσο λαμπερή όσο στο πρώτο ραντεβού. Ακόμα κι αν κάθε σχέση έχει τα πάνω της και τα κάτω της, τα επιτυχημένα ζευγάρια έχουν μάθει πώς να διαχειρίζονται τα χτυπήματα και μπορούν να διατηρήσουν την ερωτική τους ζωή, λέει η οικογενειακή θεραπεύτρια Mitch Temple, συγγραφέας του «Ανακύκλωση στο Γάμο».
Αν υπάρχει απόφαση να κρατηθεί η σχέση, να υπάρξει αντιμετώπιση προβλημάτων, και να μάθουν πώς να λειτουργούν μέσα από τα πολύπλοκα ζητήματα της καθημερινής ζωής, όλα είναι εύκολα. Πολλοί το κάνουν αυτό διαβάζοντας βιβλία αυτοβοήθειας και άρθρα, με παρακολούθηση σεμιναρίων, ή με παροχή συμβουλών, παρατηρώντας άλλα επιτυχημένα ζευγάρια, ή απλά χρησιμοποιώντας τα λάθη τους σαν μαθήματα.
Όλα τα προβλήματα σχέσης απορρέουν από την κακή επικοινωνία, σύμφωνα με την Elaine Fantle Shimberg, συγγραφέα του best seller Οικογενειακές Συμφωνίες».
"Δεν γίνεται να επικοινωνήσει το ζευγάρι με διάσπαση, βλέποντας αθλητικά ή κάνοντας όλα τα άσχετα πράγματα, ακόμα περισσότερο με το να μιλάνε και ταυτόχρονα να είναι στο ίντερνετ" λέει.
Οπότε, πώς λύνεται το θέμα της επικοινωνίας;
Κάντε μια πραγματική συνάντηση με τον άλλον. Εάν ζείτε μαζί, βάλτε τα κινητά τηλέφωνα στο αθόρυβο, βάλτε τα παιδιά για ύπνο και αφήστε τον αυτόματο τηλεφωνητή να πάρει τις κλήσεις σας.
Εάν δεν μπορείτε να "επικοινωνήσετε" χωρίς να υψώσετε τη φωνή σας, πηγαίνετε σε ένα δημόσιο σημείο, όπως η βιβλιοθήκη, το πάρκο, ή ένα εστιατόριο όπου θα πρέπει να ντρέπεστε, αν κάποιος σας δει να ουρλιάζετε! Είναι καλό κόλπο!
Ρυθμίστε κάποιους κανόνες. Προσπαθήστε να μην διακόψετε το σύντροφό σας ή να μην χρησιμοποιήσετε κλισέ όπως «μου έφαγες την ζωή».
Χρησιμοποιήστε τη γλώσσα του σώματος για να δείξετε ακούτε. Μην κοροϊδεύετε, μην κοιτάτε το ρολόι σας, ή παίζετε νευρικά τα νύχια σας.
Προσέξτε ώστε το άλλο άτομο να παίρνει το μήνυμα, όταν του εξηγείτε, πείτε το με άλλα λόγια για να καταλάβει.
Τσακωθείτε για ένα πράγμα την φορά, το πιο πρόσφατο. Μην ξεκινάτε έναν καβγά για κάτι χθεσινό και τον τελειώνετε με το τι έγινε πριν 10 χρόνια. 
 
Πηγή:  oroskopos.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.