Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΤΙΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δομή της Τράπεζας Χρόνου του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής διοργάνωσαν με επιτυχία Γιορτή για την έναρξη της σχολικής χρονιάς τη Τρίτη 11 Οκτωβρίου στο κτίριο των μόνιμων Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας στο Περιγιάλι Κορινθίας (Κροκιδά 62, έναντι Αγίας Σωτήρας). 
Τον Αγιασμό για την έναρξη των Κοινωνικών Φροντιστηρίων για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τέλεσε ο Αιδεσιμότατος Γεώργιος Χαρλάφτης, ο οποίος ευχήθηκε στους μαθητές και στο προσωπικό των Δομών να έχουν μια καλή και δημιουργική χρονιά.
Με την υποστήριξη της Τοπικής Κοινωνίας και τις Χορηγίες των Βιβλιοπωλείων «ΒΙΒΛΙΑΓΟΡΑ», «ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ» «ΚΙΒΩΤΟΣ» και «ΚΟΥΚΙΔΑ» πραγματοποιήθηκε διανομή σχολικών ειδών στις ωφελούμενες οικογένειες του Προγράμματος. Επίσης με την εθελοντική συμμετοχή των εξυπηρετούμενων και τη βοήθεια του προσωπικού ετοιμάσθηκε μπουφές με γλυκίσματα και αλμυρές δημιουργίες που προσφέρθηκαν στους μικρούς μας φίλους.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους αναφέροντας: «Στο επίκεντρο των δράσεων μας είναι οι οικογένειες και τα παιδιά, η ελπίδα μας για το μέλλον. Είναι χρέος μας να ανακουφίζουμε τις παιδικές ανάγκες, καθώς τα παιδικά χαμόγελα μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο μας πιο όμορφο. Ευχαριστούμε πολύ τους Χορηγούς μας και την Τοπική Κοινωνία για την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στις Κοινωνικές μας Δράσεις».
Τη λειτουργία των Δομών στηρίζουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», που χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.