Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Η. ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ: ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ, ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Γεώργιος Ηλία Παπαηλιού
Κατά τη συνεδρίαση της 11.10.2016 της Εξεταστικής Επιτροπής για τη δανειοδότηση κομμάτων και μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο Γιώργος Η. Παπαηλιού, απαντώντας στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ Μάκη Βορίδη και Α. Λοβέρδο, τόνισε: 
 Οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιχείρησαν για μία ακόμη φορά, όπως το πράττουν από την έναρξη της λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής, να απαξιώσουν τις εργασίες της, λέγοντας ότι αυτή δεν έχει αντικείμενο και πάντως από την εξέταση των μαρτύρων δεν έχει προκύψει κάτι. Παραγνωρίζουν βέβαια ότι έτσι προκαταλαμβάνουν το περιεχόμενο του πορίσματος. Είναι προφανές ότι τα κόμματά τους το έχουν ήδη εκδόσει !!!
Συνδέουν δε αυτή την «κρίση» τους με την αναφορά του μάρτυρα-διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, ότι το ποσοστό των δανείων προς τα κόμματα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι μικρό σε σχέση με τα υπόλοιπα δάνεια.
Και ο Γ. Παπαηλιού κατέληξε :
Το θέμα δεν είναι ποσοτικό. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επηρεάζουν ή και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, τα δε τηλεοπτικά μέσα τα τελευταία χρόνια παραβιάζουν ασύστολα τη συνταγματική αποστολή τους να πληροφορούν αντικειμενικά και να προβάλλουν επί ίσοις όροις όλες τις απόψεις. Τα κόμματα αποτελούν θεσμικά στοιχεία του πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος. Επομένως, το θέμα είναι θεσμικό, βαθύτατα πολιτικό και εν τέλει θέμα δημοκρατίας.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.