Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ;

Έχεις ζήσει έναν προδομένο έρωτα; Έχεις νιώσει το κενό, τη ζάλη, όταν καταλάβεις πως όλα ήταν ένα απέραντο ψέμα; Συνήθως, όποιος άνθρωπος μπει στο μονοπάτι του έρωτα, θα συναντήσει την προδοσία, πριν βρει τον αληθινό έρωτα. Στην πραγματικότητα, όλοι οι έρωτες, εκτός από τον έρωτα της ζωής μας, έχουν λίγο ή πολύ, το άρωμα της προδοσίας. Και όλοι, μα όλοι, έχουν νιώσει την πικρή γεύση αυτής της ανθρώπινης μοναδικότητας, της προδοσίας.
Πράγματι, από όλα τα πλάσματα, μόνο ο άνθρωπος προδίδει! Όσα πλάσματα δεν είναι πιστά, δεν έχουν και γραμμένο στο DNA τους, πως θα πρέπει να είναι. Όσα πλάσματα είναι πιστά, γιατί η φύση τους ορίζει πως θ πρέπει να είναι, δεν προδίδουν. Είναι τόσο σπάνια η προδοσία και η απιστία ανάμεσα στα άλλα είδη, έξω από τον άνθρωπο, που αν το ένα ταίρι προδώσει το άλλο, το προδομένο μαραζώνει και πεθαίνει! Δεν προβλέπεται η προδοσία και η απιστία, και όταν δεν προβλέπεται, βγαίνει από τον φυσικό νόμο και έρχεται μοιραίο τέλος!
Ο άνθρωπος, πρωτοτυπεί και σε αυτόν τον τομέα. Ενώ η φύση του και ο τρόπος της ζωής του απαιτούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μια ισχυρή συμμαχία ανάμεσα στα δύο ταίρια, πολύ συχνά υπάρχει και προδοσία, και απιστία και εκμετάλλευση. Ενώ ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που επιμένει τόσο πολύ στην ύπαρξη ηθικών κανόνων, που περιορίζουν τη φύση, μοιάζει να τους βάζει μόνο και μόνο για να τους παραβιάζει! Δίνει όρκους, μόνο και μόνο για να τους πατάει! Δεν είναι περίεργο;
Όμως, όλες οι συμπεριφορές που μπορεί να μας πληγώνουν, δεν είναι αναγκαστικά προδοσία. Μπορεί να πονάμε, αλλά και το ταίρι μας μπορεί να μην φταίει. Είναι σωστό να δούμε και να ξεχωρίσουμε ποια είναι η πραγματική προδοσία, και ποια είναι μια κατάσταση που απλά δεν πήγε καλά, που κάποιος από τους δυο έκανε κάτι άλλο από αυτό που έπρεπε, αλλά χωρίς την πρόθεση να πονέσει τον άνθρωπό του. Η προδοσία είναι κάτι πολύ σκοτεινό, δεν είναι ένα ανθρώπινο λάθος ή απλά μια απιστία. Είναι, με βαριά ορολογία, έγκλημα από πρόθεση. Η ίδια η λέξη, σημαίνει «δίνω κάτι από πριν, από την αρχή». Η απιστία, μπορεί και να συγχωρεθεί, η προδοσία είναι ένα μεγάλο μάθημα που μας δίνει ένας άλλος άνθρωπος, που νομίζαμε πως ήταν δικός μας. Μπορεί να συγχωρεθεί; Πρέπει, αλλά είναι δύσκολο.
Το να πάει ο σύντροφός μας με κάποιον άλλον, είναι βέβαια απιστία. Αλλά είναι ανθρώπινο. Το να αφήσει όμως κάποιος μια σχέση, μόνο και μόνο – για παράδειγμα – γιατί μια άλλη του εξασφαλίσει ένα πλούσιο γάμο, είναι προδοσία.
Το να ερωτευτεί κάποιος ενώ είναι ήδη σε σχέση, είναι κάτι ανθρώπινο. Πονάει, αλλά είναι ανθρώπινο. Το να παίζει συνειδητά όμως με τα αισθήματα του συντρόφου του, να μην νοιάζεται για την αξιοπρέπεια και το πώς και πόσο πολύ πονάει, είναι προδοσία.
Το να φύγει κάποιος από μία σχέση, γιατί δεν μπορεί άλλο, είναι μέσα στη ζωή . Το να μην φεύγει όμως, ενώ έχει βαρεθεί, και να περιμένει έναν άλλον έρωτα, και μέχρι να τον βρει να εκμεταλλεύεται έναν άνθρωπο που δεν αγαπάει πια, είναι προδοσία!
Το να τελειώσει ένας έρωτας για τον έναν από τους δυο συντρόφους, δεν είναι ευχάριστο, αλλά μπορεί να συμβεί. Και να συγχωρεθεί. Το να μην έχει όμως κάποιος ποτέ αγαπήσει το ταίρι του, να βολεύεται απλά και να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να φύγει, χωρίς να το λέει, αυτό είναι η πιο σκληρή και άδικη προδοσία! Και είναι και η πιο συχνή!

Πηγή: http://www.oroskopos.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.