Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ: Ο ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΧΕΣΗ!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στα ζευγάρια είναι η εμπιστοσύνη. Τις περισσότερος φορές οι πράξεις του ενός έχουν ως αποτέλεσμα ο άλλος να χάσει την εμπιστοσύνη που έτρεφε στο πρόσωπό του μέχρι εκείνη τη στιγμή. Αλλά το ίδιο συχνά ένοχος είναι η ζήλεια ή η ανασφάλεια.
Τείνουμε να βλέπουμε την εμπιστοσύνη σαν κάτι το εύκολο. Στην πραγματικότητα, η εμπιστοσύνη είναι ένας περίπλοκος χορός ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Για να υπάρχει αληθινή εμπιστοσύνη στις σχέσεις πρέπει να υπάρχει ο συνδυασμός δύο απαραίτητων στοιχείων: πίστη και αξιοπιστία.
Η αξιοπιστία είναι μία ηθική αξία που θεωρείται αρετή. Αξιόπιστος είναι κάποιος στον οποίο μπορείς να βασιστείς και να είσαι σίγουρος πως δεν θα σε προδώσει. Άξιος εμπιστοσύνης. Είτε το αναγνωρίζουμε είτε όχι, η αξιοπιστία είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που ψάχνουμε οι περισσότεροι στο χαρακτήρα ενός ατόμου πριν επιτρέψουμε στον εαυτό μας να δημιουργήσει μια στενή σχέση μαζί του.
Η πίστη και η εμπιστοσύνη πάνε μαζί. Δεν έχει σημασία πόσο αξιόπιστο άτομο είναι κάποιος αν ο άλλος δεν είναι. Αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία για τους ανθρώπους που απατούν το σύντροφό τους ή που έχουν βιώσει το αίσθημα της απιστίας.
Ενώ η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που χρειάζεται μία σχέση για να πετύχει, είναι πολύ δύσκολο να την κατακτήσει κανείς. Η εμπιστοσύνη δεν είναι ένα από αυτά τα πράγματα που μπορεί ο ένας να πάρει από τον άλλον, είναι κάτι που πρέπει να το δώσουμε εμείς ελεύθερα. Είναι δυνατή και εύθραυστη την ίδια στιγμή. Όταν εμπιστευόμαστε σε κάποιον τη ζωή μας, ή την καρδιά μας, ή τα χρήματά μας τότε το δέσιμο που νιώθουμε με αυτό το άτομο είναι ιδιαίτερα δυνατό. Είναι τόσο δυνατό που τις περισσότερες φορές δυσκολευόμαστε να το περιγράψουμε. Στο μυαλό μας έρχονται λέξεις ή φράσεις με βαθύ αίσθημα οικειότητας. Όμως, όταν η εμπιστοσύνη μας προδοθεί νιώθουμε ευάλωτοι, προδομένοι, πληγωμένοι και διασκορπισμένοι. Αυτό συμβαίνει όταν η εμπιστοσύνη γίνεται εύθραυστη και δυσκολευόμαστε να εμπιστευτούμε ξανά το ίδιο άτομο.
Για αυτό προσέξτε την επόμενη φορά που θα νιώσετε δυσπιστία με τον σύντροφό σας. Αναρωτηθείτε δύο σημαντικά πράγματα. Πρώτον είμαι αξιόπιστο άτομο; Και δεύτερον είναι ο σύντροφός μου άξιος εμπιστοσύνης; Είναι σημαντικό να θυμάστε πως συνήθως αποφασίζουμε να εμπιστευτούμε κάποιον ανάλογα με το αν είμαστε εμείς οι ίδιοι αξιόπιστοι ή όχι. 
Πηγή: oroskopos.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.