Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΠΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΟΠΙΡΟΥΝΩΝ!

Σύμφωνα με το νέο μέτρο, μέχρι το 2020 όλα τα πλαστικά σερβίτσια μιας χρήσης θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από οργανικά υλικά.

Η Γαλλία γίνεται η πρώτη χώρα που απαγορεύει τη χρήση πλαστικών πιάτων και μαχαιροπίρουνων
Μετά την απαγόρευση της πλαστικής σακούλας, η Γαλλία απαγόρευσε τα πλαστικά πιάτα, τα μαχαιροπίρουνα και τα ποτήρια μίας χρήσης, σε μία προσπάθεια να περιορίσει κι άλλο τη ρύπανση του περιβάλλοντος. 
Το νέο μέτρο, που τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο μήνα, δίνει το περιθώριο στους παραγωγούς και τις βιομηχανίες να διασφαλίσουν πως όλα τα σκεύη μιας χρήσης που θα πωλούνται στα ράφια των καταστημάτων όλης της χώρας, θα είναι κατασκευασμένα από οργανικά υλικά. 
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο η Γαλλία απαγόρευσε και τη χρήση της πλαστική σακούλας. Σύμφωνα με το Associated Press, την ώρα που αρκετές χώρες έχουν επίσης απαγορεύσει τη χρήση πλαστικής σακούλας, η Γαλλία γίνεται η πρώτη χώρα που εφαρμόζει μία τέτοιου είδους απαγόρευση στα σκεύη μιας χρήσης. 
Όμως, παρά το γεγονός πως η απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης έρχεται με τις ευλογίες των περιβαλλοντολογικών και οικολογικών οργανώσεων, υπάρχουν ορισμένοι που υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση όχι μόνο πλήττει τους καταναλωτές, αλλά ταυτόχρονα παραβιάζει τους κανόνες της Ε.Ε. για την ελεύθερη διακίνηση προϊόντων.
Ανησυχώντας πως η κίνηση της γαλλικής κυβέρνησης μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα μίμησης και για άλλες χώρες, η «Pack2Go Europe», ένας οργανισμός με έδρα τις Βρυξέλλες που εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους συσκευαστές προϊόντων, δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αντιτίθεται στο νέο κανονισμό αυτό. «Απευθύνουμε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κάνει το σωστό και να λάβει όλα τα αναγκαία νομικά μέτρα κατά της Γαλλίας για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας» δήλωσε στο Associated Press, o γ.γ. του οργανισμού Eamonn Bates. «Αν δεν το πράξει, θα το κάνουμε εμείς». 

Πηγή:www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.