Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΙΟΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος


Εκεί ψηλά, στο Ηραίον Περαχώρας, ανάμεσα σε ουρανό και γη, σκαρφαλωμένο στο βράχο, άγρυπνο μάτι θεϊκό, το εξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου αγναντεύει, χρόνια τώρα, τον Κορινθιακό κόλπο χαρίζοντας τη Θεία θαλπωρή στους ναυτικούς των διερχόμενων πλοίων. Η θέα που προσφέρει, χωρίς καμιά φειδώ, σε όποιον αποφασίσει να ανηφορίσει στο μονοπάτι και να φθάσει κοντά του, αποτελεί σημείο αναφοράς, των κατοίκων, αλλά και των ευλαβών επισκεπτών.
Όμως ο πανέμορφος αυτός χώρος προσευχής και άμεσης επικοινωνίας με τον Θεό και το φυσικό κάλλος, που απλόχερα πρόσφερε ο Δημιουργός δώρο στον άνθρωπο, δεν πέρασε απαρατήρητος από τον χρόνο, που, όπως πάντα, σκληρός και ανηλεής, άφησε έντονα τα σημάδια του, εκεί όπου ενώνεται ο τοίχος με την σκεπή, περιμετρικά του ναού. Ο κίνδυνος να φουσκώσουν οι τοίχοι από τα νερά των βροχών και να καταρρεύσουν ή να καταστραφούν οι αγιογραφίες, που έχει επιμεληθεί ο αγιογράφος κ. Γιάννης Δρίτσας, είχε καταστεί κάτι παραπάνω από ορατός. 
Με πρωτοβουλία όλων όσων φροντίζουν αυτό το εξωκκλήσι, συγκεντρώθηκαν χρήματα από το πλεόνασμα ή το υστέρημα πιστών και ο κ. Τάσος Κανάκης ανέλαβε τις επισκευαστικές εργασίες. 
Το έργο της επισκευής πολύ δύσκολο, γιατί η διαδρομή είναι ανηφορική και δεν υπάρχει άμεση πρόσβαση σε οχήματα, με αποτέλεσμα η μεταφορά των υλικών να γίνεται με τα χέρια.  Αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για τον κ. Κανάκη και τους συνεργάτες του και οι εργασίες ξεκίνησαν πριν οι φθινοπωρινές βροχές προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές στο εξωκκλήσι.
Ίδια διαδικασία είχε ακολουθήσει, κατά το παρελθόν, για τις εργασίες που είχε εκτελέσει και ο κ. Γιώργος Λαμπαδάρης.
Η εικόνα της μεταφοράς των υλικών αξιοθαύμαστη και εντυπωσιακή, διαπιστώνοντας τη δύναμη που παρέχει ο Άγιος Νικόλαος. Οι προσαρτημένες φωτογραφίες αψευδής μάρτυρας. 
Τελικά, καμιά δυσκολία δεν μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στην ανθρώπινη θέληση και στην ενίσχυσή της από τη θεϊκή παρουσία και προστασία!
Εθελοντική συμμετοχή στην μεταφορά των υλικών με τα χέρια και του κ. Θανάση Πρωτοπαππά, συνεργάτης στο Περαία-Χώρα Radio News, ο οποίος συνεχίζει να διατηρεί τις άριστες σχέσεις της οικογενείας του με το συγκεκριμένο εξωκκλήσι. 
Παρών και ο Δήμος μας με τη συμμετοχή του στην αγορά των απαραίτητων υλικών. Συγχαρητήρια κ. Γκιώνη, τόσο σε εσάς προσωπικά όσο και στους συνεργάτες σας, για την άμεση ανταπόκρισή σας και την προσφορά σας.






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.