Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

«Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ» ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟ!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  «Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ»
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ – ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ο Δήμος Κορινθίων, o Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής διοργάνωσαν με ιδιαίτερη επιτυχία πριν από λίγες ημέρες τη μουσικοχορευτική Εκδήλωση «Ο Διάλογος των Πολιτισμών».
Η εκδήλωση έλαβε μέρος στο κέντρο της Κορίνθου (πεζόδρομος έναντι Εθνικής Τράπεζας) και έτυχε της μεγάλης ανταπόκρισης των Κορινθίων. Συγκεντρώθηκαν συσκευασμένα τρόφιμα και σχολικά είδη, τα οποία θα μοιρασθούν στις οικογένειες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα υποστήριξης των Κοινωνικών Δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας.
Οι θεατές «ταξίδεψαν» στη Παραγουάη και γνώρισαν τα ήθη και τα έθιμα της μέσα από τις παραδοσιακές χορογραφίες και τους ήχους του KOVE GROUP (Υπεύθυνη Χορευτικού: Μaría Βelén Riveros). Τη σκυτάλη πήρε ο Πολιτιστικός Λαογραφικός ΄Ομιλος PATARA EMIGRANTEBI (Χοροδιδάσκαλος: Oto Leverashvili), που παρουσίασε με δυναμισμό χορούς από τη Γεωργία και ολοκλήρωσε την παράσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
O Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός καλωσόρισε τo Παραγουανό συγκρότημα KOVE στην πόλη της Κορίνθου και τόνισε τη σημασία που έχουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις, καθώς δίνεται η ευκαιρία στους Κορίνθιους να γνωρίσουν ξένους πολιτισμούς, ζωντανεύει το κέντρο της πόλης και συλλέγονται αγαθά που μοιράζονται σε όσους τα έχουν ανάγκη. Απένειμε επίσης στο Σύλλογο τη σχετική αναμνηστική πλακέτα και ευχαρίστησε τα Μέλη του για την εθελοντική τους συμμετοχή.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την έναρξη της εκδήλωσης: «Συνεχίζουμε τη σειρά των εκδηλώσεων που εντάσσονται στο Διάλογο των Πολιτισμών, καθώς πιστεύουμε ότι η συνεργασία μεταξύ των λαών μόνο οφέλη μπορεί να δώσει στην περιοχή, ενώ η τροφή της ψυχής μπορεί να ωθήσει τους συμπολίτες μας να βρουν τον δρόμο της επανένταξης με αξιώσεις στο κοινωνικό σύνολο. Ευχαριστούμε την Τοπική Κοινωνία, τους Χορηγούς, τους Συλλόγους και τους συμπολίτες μας, που έχουν αγκαλιάσει το έργο που επιτελείται και μας δίνουν τη δύναμη και τα εφόδια για να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια».
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας – Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Σταύρος Κεφάλας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χρήστος Μελέτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης κ. Τιμολέων Πιέτρης, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γεώργιος Φαρμάκης και Θεμιστοκλής Κουτσογκίλας.
Την εκδήλωση υποστήριξαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», που χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ευχαριστούμε τους Κορίνθιους και τις Κορίνθιες που προσέφεραν τρόφιμα και σχολικά είδη, αγκαλιάζοντας έμπρακτα την προσπάθεια μας. Επίσης ευχαριστούμε τους Συλλόγους και τα Μέλη τους για την εθελοντική τους συμμετοχή, καθώς η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μηδενικό κόστος και μηδενική οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο Κορινθίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.