Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ 800 ΑΓΑΛΜΑΤΑ!

Πώς δημιουργήθηκε το παράξενο πάρκο της Ιαπωνίας με τα 800 αγάλματα
Πλήθος τουριστών καταφτάνει σε αυτό το παράξενο «πάρκο» της Ιαπωνίας για να δει τα εκατοντάδες επιβλητικά αγάλματα σε φυσικό μέγεθος, που όλα κοιτούν μπροστά σαν σε κάποια φανταστική σκηνή που συμβαίνει μόνο σε μια άλλη διάσταση.
Κάποια από τα γλυπτά είναι ντυμένα με κανονικά ρούχα, σαν να πηγαίνουν στη δουλειά τους σε κάποια μεγαλούπολη, κι άλλα απεικονίζουν βουδιστικές θεότητες.
Πρόκειται για το έργο Ιάπωνα τεχνίτη που τα δημιούργησε κατόπιν εντολής του πλούσιου ντόπιου Mutsuo Furukawa.
Βρίσκονται τοποθετημένα κοντά στην πόλη Osawano στην Ιαπωνία, σε ένα χωριό που ονομάζεται Fureai Sekibutsu no Sato (που σύμφωνα με τη Daily Mail σημαίνει κυριολεκτικά «το χωριό όπου μπορείς να συναντήσεις βουδιστικά γλυπτά»).
Ο Furukawa πλήρωσε 44 εκατομμύρια λίρες σε Κινέζο γλύπτη το 1989 για τις φιγούρες αυτές με την ελπίδα να τις κρατήσει κοντά του στην αιωνιότητα.
Σήμερα τα πάνω από 800 γλυπτά έχουν καθημερινά… τετ α τετ με τους τουρίστες που φτάνουν στο χωριό αυτό για να επισκεφθούν το παράξενο πάρκο.
Τις φωτογραφίες έβγαλε ο Ken Ohki που τις δημοσίευσε στο μπλογκ του γράφοντας: «Βρήκα αυτό το απίθανο μέρος στην περιοχή Toyama. Ένιωθα σαν να έχω βρεθεί κατά λάθος σε κάποιο απαγορευμένο μέρος. Εκπληκτικό».
Σύμφωνα με τον ίδιο το χωριό έγινε δημοφιλής τουριστικός προορισμός όπου ο κόσμος πηγαίνει για να χαλαρώσει. Εξομολογείται ωστόσο πως τα γλυπτά του προκαλούσαν και κάποιο εκνευρισμό. «Νιώθεις σαν κάτι να κινείται κάθε φορά που γυρνάς το κεφάλι σου», γράφει. «Ήταν σαν να πηγαίνω σε έναν άλλο κόσμο».

Προσθήκη λεζάντας
Προσθήκη λεζάντας

Πηγή: newsbeast.gr , http://www.newsone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.