Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Η ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Της Μαρίας Χωριανοπούλου*

Η έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ, ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, το μουσουλμανικό τέμενος και η Θράκη

Εδώ και μερικές μέρες, τα γεγονότα είναι καταιγιστικά σχετικά με το θέμα της εισόδου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Πιο συγκεκριμένα, στις 29 Ιουλίου 2016, δημοσιεύθηκε η έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ (Independent Evaluation Office, ΙΕΟ) για τα προγράμματα σταθεροποίησης στην Ευρωζώνη.
Οι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απέτυχαν να προβλέψουν την ελληνική κρίση στο πραγματικό μέγεθός της, τους μήνες πριν από τον Μάιο του 2010, με αποτέλεσμα να γίνουν σοβαρότατα λάθη και «παρανομίες», και να παραβιαστεί ακόμη και αυτό το καταστατικό του ΔΝΤ με αφανείς και περίεργες διαδικασίες, ώστε να ενταχθεί η Ελλάδα στον σκληρό μηχανισμό του Ταμείου και των Ευρωπαίων.
Σημειώνεται ότι οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ δέχθηκαν ασφυκτική πίεση από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, οι οποίοι είχαν αποφασίσει ότι δεν θα προχωρούσαν σε αναδιάρθρωση του χρέους. Σημειώνουμε ότι με τη θέση αυτή ταυτίστηκε και η τότε ελληνική κυβέρνηση του κ. Γεωργίου Παπανδρέου, η οποία δεν ζήτησε -ως όφειλε- την αναδιάρθρωση του χρέους.
Οι συντάκτες της έκθεσης γράφουν ότι η διαδικασία τροποποίησης των κανονισμών του ΔΝΤ παρέκλινε σημαντικά από τις συνήθεις πρακτικές του Διεθνούς Οργανισμού. Για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, επρόκειτο περί απάτης για να παραβιαστεί το Καταστατικό και να δοθούν τα δανεικά στην Ελλάδα.
Στην επίμαχη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο νομικός σύμβουλος του Ταμείου που φαίνεται να «μαγείρεψε» την απάτη, εκτελώντας βεβαίως εντολές. Απουσίασε ο Στρος Καν, ενώ προήδρευσε ο τότε αντιπρόεδρος Τζον Λίπσκι. Σύμφωνα με την έκθεση, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ ανέφεραν στους ερευνητές του IEO ότι η τροποποίηση αυτή ήταν κρυμμένη μέσα σε μία πρόταση για να μην γίνει εύκολα αντιληπτή.
http://mignatiou.com/2016/07/i-tragodia-tis-ellinikis-ikonomias-mesa-apo-ekthesis-tou-dnt-lathi-ke-paralipsis/
Λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση αυτής της έκθεσης, ο άνθρωπος που είχε την απόλυτη ευθύνη για την είσοδο της χώρας μας στο ΔΝΤ, ο Γιώργος Παπανδρέου, χόρευε προκλητικά ζεϊμπέκικο στη Σύμη, μετά από ένα πλούσιο δείπνο με μικρά ψαράκια, συμιακό γαριδάκι, τοπικούς μεζέδες και εκλεκτά λευκά κρασιά, θεωρώντας, όπως φαίνεται, τους Έλληνες ως πολίτες με μνήμη χρυσόψαρου, που ξεχνούν εύκολα από που προέρχονται τα δεινά τους (θα δείτε στη φωτο ότι οι «οπαδοί» σπάνε πιάτα, κτυπώντας παλαμάκια).
http://www.iefimerida.gr/news/279997/zeimpekiko-toy-giorgoy-papandreoy-poy-ekane-ano-kato-taverna-sti-symi-eikones#ixzz4GWvohxix

Την ίδια στιγμή Έλληνες πολίτες αυτοκτονούν, χάνουν περιουσίες, κλείνουν τις επιχειρήσεις τους γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά υπό το βάρος της φοροεπιδρομής, 500.000 μορφωμένοι νέοι μας έχουν φύγει στο εξωτερικό, οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει εδώ και καιρό τους 1 εκατ., τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα τραίνα και γενικά τα ασημικά της χώρας ξεπουλιούνται αντί πινακίου φακής και η χώρα υποδουλώνεται οικονομικά, εθνικά, γεωπολιτικά.
Για την περίοδο 2007-2015 διαπιστώθηκε δραματική και χωρίς προηγούμενο, για οικονομία σε ειρήνη, πτώση του κατά κεφαλή ΑΕΠ κατά 27,6%, που αντιστοιχεί σε 70 δις ευρώ και σε απώλεια εισοδήματος, για κάθε Έλληνα πολίτη, ίση με 6.100 ευρώ το χρόνο. Το ελληνικό κατά κεφαλή ΑΕΠ αναλογούσε στο 84,4% του αντίστοιχου Μ.Ο. των κρατών-μελών της ΕΕ, πριν από την κρίση, και ήδη εκτιμάται μόνο στο 53,6%. Το 21,4% του ελληνικού λαού βρίσκεται το 2015 κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε, -ή δεν τόλμησε να κάνει; – καμία δήλωση για το σοβαρό αυτό θέμα της έκθεσης του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ. Σαν να μην συνέβη ποτέ, σαν να ζει ο ίδιος σε άλλη χώρα. Αντιθέτως προτίμησε λίγες ημέρες μετά, να προκαλέσει σαρκαστικά γέλια και ειρωνεία, όταν αποκάλεσε τον εαυτό του «πολιτικό κρατούμενο» της χούντας σε ηλικία 6 μηνών…!!!




Και η σιωπή της ΝΔ και του προέδρου της συνεχίζεται στο θέμα του Γεωργίου και της ΕΛΣΤΑΤ. Πιο συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ (επί ΓΑΠ) Ανδρέας Γεωργίου παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα με την κατηγορία της αλλοίωσης στατιστικών στοιχείων που αφορούσαν στο έλλειμμα της χώρας, με αποτέλεσμα να μπει η Ελλάδα στα καταστροφικά μνημόνια αλλά και για το γεγονός το ότι δεν παραιτήθηκε από την προηγούμενη υπαλληλική θέση που κατείχε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενώ είχε αναλάβει πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ!
Καμία ανακοίνωση δεν βγήκε από τη ΝΔ για το θέμα, καμία δήλωση δεν έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντιθέτως ζήτησε προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή για την Παιδεία και όχι για την υπόθεση των φουσκωμένων ελλειμμάτων που οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο !
Η ένοχη σιωπή και συνενοχή συνεχίζεται στο θέμα του τεμένους και του ύποπτου ρόλου του τουρκικού προξενείου στη Θράκη. Η ΝΔ, υπό την εντολή της ηγεσίας της, ψήφισε σύσσωμη το νόμο για την ανέγερση μουσουλμανικού τζαμιού στην Αθήνα, αξίας 1 εκατ. ευρώ, ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι ματωμένοι οικονομικά Έλληνες πολίτες.
Θυμίζουμε ότι το 2009 η Ελβετοί πολίτες σε δημοψήφισμα ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης ανέγερσης νέων τζαμιών στην Ελβετία ενώ το ελβετικό καντόνι του Τσιτσίνο αποφάσισε με δημοψήφισμα το 2013 να απαγορεύσει την μπούρκα.
Από την άλλη πλευρά, η Γαλλία μετά από τις επιθέσεις που υπήρξαν εκεί, έκλεισε 20 τζαμιά διότι “διέδιδαν το ακραίο Ισλάμ”.
Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρτν Καζονέβ, δήλωσε πως από τον Δεκέμβριο 2015 και εντεύθεν έχουν κλείσει 20 τζαμιά.
Ο Γάλλος υπουργός ανέφερε πως επρόκειτο για τζαμιά που “διέδιδαν το ακραίο Ισλάμ” και πρόσθεσε πως στην Γαλλία “δεν υπάρχει χώρος για εκπομπές μίσους”.
Ο Καζονέβ ανέφερε πως σχεδιάζεται να κλείσουν και άλλα τζαμιά.
http://tourkikanea.gr/2016/08/france-2/
Για να θυμηθούμε όμως τι έλεγαν τα πρωτοπαλίκαρα της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα την περίοδο που ήταν βουλευτές του ΛΑΟΣ.
Πιο συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε όταν ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με το ΛΑΟΣ: «Η Ελλάς είναι Χριστιανική χώρα. Οι μουσουλμάνοι κατά πλειοψηφία ήρθαν στη χώρα μας παράνομα, κατά συνέπεια η υποχρέωσή μας να σεβόμαστε το δικαίωμά τους στο να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα πρέπει να γίνει με τρόπο που δεν αλλοιώνει το Χριστιανικό χαρακτήρα της χώρας. Όταν η Ελβετία απαγορεύει τους μιναρέδες και τα τζαμιά, το να τα επιτρέπουμε στην Ελλάδα είναι φρενοβλάβεια! Επί της ουσίας, και οι οκτώ συνυποψήφιοι περιφερειάρχες υποστηρίζουν την ανέγερση του μεγάλου ισλαμικού τζαμιού στο Βοτανικό, ενώ εγώ όχι. Δεν θέλω να γίνει τζαμί στο Βοτανικό.»
Ακούστε τις τοποθετήσεις του Βορίδη και του Γεωργιάδη στη Βουλή το 2011: https://youtu.be/nGVeImUvzC8

Η απόφαση της ΝΔ να υπερψηφίσει την ανέγερση του τεμένους συνδέεται απόλυτα με την ένοχη σιωπή της σε πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν στην προσπάθεια εκτουρκισμού του ελληνικού πληθυσμού στη Θράκη και την λυσσαλέα προπαγάνδα της Τουρκίας για την εμφύτεση τουρκικής συνείδησης στην μουσουλμανική μειονότητα.
Πιο συγκεκριμένα η ΝΔ, υπό τη νέα ηγεσία της, δεν έχει ποτέ καυτηριάσει στη βουλή αλλά και δεν έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση για τη δράση της τούρκικης τράπεζας Ζιράατ Μπανκ στην Κομοτηνή. Η συγκεκριμένη τράπεζα δανείζει, επιλεκτικά σε μουσουλμάνους αλλά και συλλόγους που ισχυρίζονται ότι είναι τουρκικοί, με χαμηλά επιτόκια 3% ενώ οι ελληνικές με 10% και 12%. Αποτέλεσμα αυτών είναι ο χριστιανός να πουλά και ο μουσουλμάνος (η τράπεζα στην ουσία) να αγοράζει γη !
Ο εγκληματικός (όχι μόνο για τη Θράκη) νόμος Καλλικράτη μετέτρεψε τους δήμους της Κομοτηνής σε τέσσερις, με αποτέλεσμα να μην ισχύει πλέον η κοινωνική ισορροπία στους πληθυσμούς των νέων δήμων.
Η επίσης εγκληματική κομματική λίστα έφερε επικίνδυνα αποτελέσματα στην περιοχή. Τα κόμματα που είχαν αξιώσεις στην περιοχή είχαν ως πρώτο όνομα στη λίστα μουσουλμάνο με αποτέλεσμα και οι τρείς βουλευτές του νομού Ροδόπης να είναι τελικά μουσουλμάνοι !
Η ίδια ένοχη σιωπή ισχύει και για το θέμα των Πομάκων οι οποίοι υφίστανται πολιτιστική γενοκτονία από τον τουρκικό εθνικισμό που δρα ανενόχλητος στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι Πομάκοι έχουν πάγιο και σταθερό αίτημα για δημιουργία δημόσιων ελληνικών σχολείων στα πομακοχώχια. Η ελληνική πολιτεία κωφεύει και οι πολιτικοί μας τους αγνοούν επιδεικτικά, σπρώχνοντάς τους στην αγκαλιά της Τουρκίας.
Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχουν βγάλει καμία ανακοίνωση για τον ύποπτο ρόλο του τουρκικού προξενείου ζητώντας να περιοριστεί η δράση του, η οποία ξεπερνά τα όρια της διπλωματικής νομιμότητας και αποκτά χαρακτηριστικά ωμής παρέμβασης στα εσωτερικά της Ελλάδας.
Δυστυχώς η χώρα υφίσταται τον στραγγαλισμό του κομματικού κράτους που ανέκοψε κάθε προσπάθεια προόδου, αξιοκρατίας διαφάνειας και ανάκαμψης. Οι πολιτικοί αλλάζουν επιχειρηματολογία ανάλογα με το συμφέρον της στιγμής, έχοντας αναγάγει σε εθνικό σπόρ την κυβίστηση, παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον της χώρας χωρίς καμία εξουσιοδότηση από τους πολίτες, ψηφίζουν νόμους χωρίς λαϊκή αποδοχή και νομιμοποίηση, διατηρούν προκλητικά τα δικά τους παχυλά προνόμια, βαφτίζουν «επένδυση» το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, συνεχίζουν να ταϊζουν με ρουσφέτια τον κομματικό στρατό, αδιαφορούν προκλητικά για τα εθνικά θέματα της χώρας, έχουν συναινέσει στην μουσουλμανοποίηση της χώρας, αδιαφορούν για την γενοκτονία των Ελλήνων που χειμάζονται από τις αδηφάγες εντολές των δανειστών, ψηφίζουν νόμους επί νόμων που έρχονται «πακέτο» απ’ έξω, χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς ψηφίζουν (θυμίζουμε το τελευταίο νομοσχέδιο των 7.500 σελίδων για τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκε στη Βουλή), αδιαφορούν για την τραγική μείωση των γεννήσεων στην Ελλάδα (θυμηθείτε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ένθερμος υποστηρικτής του συμφώνου συμβίωσης), αδιαφορούν για την οικονομική καταστροφή της μεσαίας τάξης και τα χιλιάδες λουκέτα.
Το πρόβλημα για τον Έλληνα είναι ότι ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι τα προβλήματα του υπάρχουν και διογκώνονται γιατί σκέφτεται με όρους ποδοσφαιρικούς. Αριστερός, δεξιός, κεντρώος, πράσινος, γαλάζιος, κόκκινος.
Μόνο όταν ο Έλληνας σκεφτεί με εθνικό-πατριωτικό πρόσημο και πάψει να συντηρεί στην εξουσία την κομματοκρατία, μόνο τότε θα μπορεί να ελπίζει η χώρα.
αι το ερώτημα που θα προκύψει βέβαια είναι. Ποιοι είναι αυτοί οι πατριώτες πολιτικοί; Υπάρχουν;
Το στυγνό κομματικό σύστημα δεν αφήνει κανέναν ιδιελόγο, πατριώτη πολιτικό να αναδειχθεί. Μόνον όταν απορρίψουμε αναφανδόν την κομματική φαυλοκρατία, θα μπορούμε να ελπίσουμε για την πολιτική δραστηριοποίηση έντιμων ανθρώπων και την αναγέννηση της χώρας. Στο χέρι μας είναι να αφυπνιστούμε και να αφυπνίσουμε φίλους, συγγενείς και συμπολίτες. Ο χρόνος τελειώνει…

  *Μαρία Χωριανοπούλου, Δημιουργός-Διαχειριστής ithesis.gr

Πηγή:  ithesis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.