Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ: ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ! (VIDEO)

«Τα περί αφοπλισμού δεν τα πιστεύω», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, διευκρινίζοντας ότι το θέμα δεν είναι να μην έχει όπλο ο αστυνομικός, αλλά η εκπαίδευσή του ώστε «να ξέρει τι θα το κάνει αυτό το όπλο».
«Είναι διαφορετικό πράγμα να ξέρει ένας αστυνομικός πότε βγάζει το όπλο, πού το στρέφει και γιατί το κάνει. Είναι διαφορετικό πράγμα η αστυνόμευση ενός κοινωνικού κινήματος και είναι διαφορετικό πράγμα η αστυνόμευση μίας τρομοκρατικής οργάνωσης», παρατήρησε.
Ερωτηθείς σχετικά με την οπλοφορία αστυνομικών στις διαδηλώσεις σημείωσε ότι προσωπική και επιστημονική του γνώμη είναι οι αστυνομικοί να έχουν όπλο, αν και όπως είπε, πρέπει να δούμε καταρχήν αν χρειάζεται η αστυνομία στις διαδηλώσεις και τι ρόλο θα παίζει.
«Όπλο θα έχει (ο αστυνομικός), αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι θα το έχει προτεταμένο για να φοβίζει τον άνθρωπο που διαδηλώνει για τα δικαιώματά του», είπε, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να συμφιλιώσουμε τους πολίτες με την αστυνομία».
Η αστυνομία είναι θεσμός δημοκρατίας, δεν είναι θεσμός κατά της δημοκρατίας, κατέληξε ο κ. Πανούσης.


Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.