Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ Β. ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ''ΒΗΜΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ''!

Οι θέσεις του Παναγιώτη Στυλιανίδη είναι ξεκάθαρες και στοιχειοθετημένες. «Το πολιτικό μας σύστημα είναι ξεθωριασμένο και ξεπερασμένο. Πρέπει να αλλάξει αυτό. Πρέπει στο επίκεντρο να μπει ο άνθρωπος», τονίζει ο ίδιος.
Τους σημερινούς “επαγγελματίες πολιτικούς” τους γνωρίζουμε. Δεν ενδιαφέρονται για τον άνθρωπο και την κοινωνία. Αλλά δεν κρίνει με στείρο τρόπο. Έχει και τις απαντήσεις...«Να αλλάξουμε πρώτα εμείς, για να παραδώσουμε έναν καλύτερο κόσμο στα παιδιά μας» υπογραμμίζει. Πατέρας δυο παιδιών, άλλωστε και ο ίδιος, ανησυχεί για το μέλλον. «Νέοι άνθρωποι θα πρέπει λοιπόν, να ασχοληθούν με την πολιτική, έχοντας σύγχρονη αντίληψη και διαφορετικό όραμα. Άνθρωποι που θα θέλουν να προσφέρουν χωρίς ανταλλάγματα, με στόχο την αλλαγή του σάπιου κατεστημένου που έχει πλέον αναμφισβήτητη κρίση ταυτότητας». Οραματίζεται αξιοκρατική κοινωνία, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Ποιος μπορεί να έχει αντίρρηση, άραγε;
Πριν από λίγες μέρες μου ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του και ήρθε η ώρα να μας συστηθεί ο Παναγιώτης Στυλιανίδης. 

Αναρωτήθηκα τι άλλαξε και αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική και μάλιστα ως υποψήφιος βουλευτής με το ‘‘ΠΟΤΑΜΙ’’. 
Τον συνάντησα και τον ρώτησα, προτείνοντάς του ταυτόχρονα να καταγραφούν οι απαντήσεις του και να δημοσιευθούν στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ'' για να ενημερωθούν οι αναγνώστες και να κρίνουν. Δεν είχε αντίρρηση και κάπως έτσι ξεκινούν να ξεδιπλώνονται οι σκέψεις και το όραμά του ως ανθρώπου και ως πολιτικού.
Ερώτηση: Ποιο ήταν το κίνητρο για να ασχοληθείτε με την πολιτική ζωή της χώρας;
Απάντηση: «Να δράσουμε! Δεν μας αρέσει αυτό που ζούμε. Πέντε χρόνια τώρα, περνάμε πολύ δύσκολα. Πολλοί μάλιστα, προεξοφλούν ότι οι εποχές που έρχονται θα είναι ταραγμένες, ίσως και επικίνδυνες. Τι κάνουμε λοιπόν; Καθόμαστε στον καναπέ, στα καφενεία, στην παραλία και ασκούμε κριτική στους πολιτικούς της μιας ή της άλλης πλευράς; Είναι αρκετό; Για μένα η απάντηση είναι αυτονόητη: Συμμετοχή! Πολλοί φίλοι, όταν έμαθαν πώς θα ασχοληθώ με την πολιτική, προσπάθησαν να με αποτρέψουν. “Γιατί δεν κάθεσαι στην
ησυχία σου; Πού πας να μπλέξεις; Καλό λόγο δεν θα ακούσεις”. Ίσως να έχουν δίκιο. Προσωπικά όμως, είμαι αποφασισμένος να προσφέρω στους συμπολίτες μου. Άλλωστε και οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες εμπεριέχουν την προσφορά στον συνάνθρωπο και το περιβάλλον, όπως φαίνεται και στο βιογραφικό μου...»
Ερώτηση: Γιατί με “ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ” και τον Σταύρο Θεοδωράκη;
Απάντηση: «Το ΠΟΤΑΜΙ, είναι ο χώρος συνάντησης δημιουργικών ανθρώπων από ευρύ πολιτικό φάσμα. Ανθρώπων που συμφωνούν σε χειροπιαστές λύσεις που στις σύγχρονες κοινωνίες θεωρούνται αυτονόητες. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, είναι άνθρωπος που έχει δημιουργήσει στη ζωή του. Διακρίθηκε στην επαγγελματική του διαδρομή με σχέδιο, δουλειά και παραγωγή. Και σε αυτή τη δύσκολη και ταραγμένη εποχή, πήρε το ρίσκο να βγει μπροστά: Δημιούργησε ένα κίνημα. Θέλει να τα αλλάξει όλα χωρίς να γκρεμίσει τη χώρα! Άκουγα και μελέτησα τις απόψεις του. Και συμφωνούσα! Έτσι, αποφάσισα ότι πρέπει να συμπορευθεί ο Παναγιώτης Στυλιανίδης και ο Σταύρος Θεοδωράκης στο “ΠΟΤΑΜΙ” για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί τη νέα Ελλάδα. Γιατί το...ΠΟΤΑΜΙ δεν γυρίζει πίσω» .
Ερώτηση: Τι θα πρέπει να αλλάξει στην πολιτική ζωή της χώρας, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διαπιστώσεις σας;
Απάντηση: «Τα πάντα! Η πολιτική ζωή που ζούσαμε ως τώρα, μας οδήγησε σε αυτή την κατάσταση: Ανεργία, φτωχοποίηση, διαπλοκή, κρίση αξιών, θεσμών και οικονομίας. Τις λύσεις για όλα αυτά, θα τις δώσουμε με ισχυρό κοινωνικό κράτος δικαίου, δημοκρατικούς θεσμούς, ανεξάρτητη δημόσια διοίκηση αλλά και διάθεση για ρήξεις με τα ισχυρά συμφέροντα. Για να αλλάξει η Ελλάδα, θα πρέπει να έχουν λόγο όλοι οι πολίτες, όχι μόνο τα παλιά κόμματα. Το “ΠΟΤΑΜΙ”, δεν έχει στόχο να αλλάξει τον κόσμο. Θα είναι ο καταλύτης για να αλλάξουν οι άνθρωποι τον κόσμο».
Ερώτηση: Τι θα αλλάξει στο πολιτικό μας σύστημα το Ποτάμι;
Απάντηση: «Το πολιτικό σύστημα, όπως το ξέραμε, έχει τελειώσει. Ήδη έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα της μεγάλης αλλαγής: Τις συνεργασίες! Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συνεργάστηκαν. Αλλά ακόμη σήμερα, το πρόβλημα παραμένει, διότι προσπαθούν να φτιάξουν το νέο κόσμο με παλιά, φθαρμένα υλικά. Αυτό δεν γίνεται. Το”ΠΟΤΑΜΙ”, φέρνει το καινούριο, το άφθαρτο. Και αυτό αναγνωρίστηκε στις Ευρωεκλογές: Σε 80 μόνο ημέρες, μας εμπιστεύθηκαν 400 χιλ. συμπολίτες μας. Γι αυτό σ’ αυτές τις εκλογές θα είμαστε η τρίτη δύναμη: Για να μας δοθεί η δυνατότητα να “τελειώσουμε” την πολιτική όπως την ξέρουμε. Είμαστε το μόνο κόμμα που μπορεί να το κάνει. Διότι δεν έχουμε και δεν θέλουμε πελατειακές σχέσεις και πολιτικά βαρίδια. Εμείς, στο Ποτάμι, δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Και δεν θα γίνουμε. Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρώπη και να προχωρά μπροστά. Όλοι οι υπόλοιποι την οδηγούν δυστυχώς στην οπισθοδρόμηση».
Ερώτηση: Ποια είναι τα προβλήματα που, κατά τη γνώμη σας, αντιμετωπίζει ο Νομός Κορινθίας και ποιες λύσεις προτείνετε;
Απάντηση: «Μέσα από την 25ετή πορεία μου στην περιοχή, γνωρίζω τόσο τα προβλήματα όσο και τις δυνατότητες που έχει η Κορινθία και πιστεύω πως τις λύσεις θα τις δώσουμε με την Κορινθία που παράγει και εργάζεται, με συνεργασία και διάλογο, πάντα μαζί με τους συμπολίτες μας. Η Κορινθία όπως και η χώρα, έχει ανεξάντλητες πλουτοπαραγωγικές πηγές. Ο ήλιος και ο αέρας προσφέρει ενέργεια φιλική στο περιβάλλον, το κλίμα είναι μοναδικό, ο τουρισμός δείχνει το δρόμο και η γη της Ελλάδας μας, δίνει τις λύσεις. Πρέπει να σταματήσουμε να εισάγουμε προϊόντα που μπορούμε να παράγουμε. Το κράτος πρέπει να επενδύσει στοχευμένα σε έργα που ενισχύουν την παραγωγή και τις εξαγωγές. Ο στόχος μας για την Κορινθία είναι να είναι να γίνει το μποστάνι και το κελάρι της Ευρώπης. Και φυσικά να δοθούν δυνατότητες για τις χρήσεις γης. Να ξέρεις πού μπορείς να φτιάξεις ξενοδοχείο και πού μπορείς να δημιουργήσεις το χωράφι σου. Πρέπει ν’ αναδειχθούν οι δυνατότητες χειμερινού, θερινού, θρησκευτικού, και ιαματικού τουρισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.