Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ...!

  • Άρθρο του Γιάννη Β. Καραπανάγου
  • Τραγούδι1982  ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ - "ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ" - Λουκιανός Κηλαηδόνης

 
Λίγες ώρες απομένουν για την προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες των εθνικών εκλογών. Το ερώτημα, τι κόμμα να ψηφίσω και ποιον υποψήφιο να επιλέξω, έχει σχεδόν απαντηθεί από την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.
Η τρέχουσα προεκλογική περίοδος ιδιαίτερα μικρή και η προετοιμασία των κομμάτων αναγκαστικά περιορισμένη. Χαρακτηριστικά της ο πλουραλισμός θέσεων και απόψεων, αλλά και η σφοδρή αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα των εκλογών και το σχέδιο δράσης, για να βγει η Χώρα μας από την μακροχρόνια κρίση, που την μαστίζει παντού. Φυσικά, δεν έλειψαν προεκλογικές εξαγγελίες, δεσμεύσεις και εγγυήσεις ή κάποια παρωχημένα συνθήματα του ‘‘ΘΑ’’ τα οποία, με γνώμονα την γνώριμη ασυνέπεια των κομμάτων που τα επικαλέστηκαν, δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστα.
Ακόμη, παρατηρήθηκαν γενικές, ασαφείς και αόριστες τοποθετήσεις, από τα κόμματα εξουσίας, κάτι σαν έκθεση ιδεών, σε κάποια από τα καυτά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη ελληνική κοινωνία, για να υπάρχει η δυνατότητα ερμηνείας, μετεκλογικά, κατά το δοκούν, από τον νικητή των εκλογών, δημιουργώντας ταυτόχρονα σύγχυση στο λαό, μια κλασική πολυχρησιμοποιημένη συνταγή της πολιτικής κουζίνας των κομμάτων.
Κι εμείς, ως πολίτες και ψηφοφόροι, παρακολουθούμε το εκλογικό γίγνεσθαι σε κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας, με φόντο το θολό τοπίο του αύριο.
Όμως, η ώρα της κάλπης πλησιάζει, καθώς και η άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος της ψήφου. Τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, πρέπει να επιλέξουμε, με σωστά κριτήρια, κόμμα και υποψηφίους. Ήλθε η ώρα να αφήσουμε στο περιθώριο πελατειακές σχέσεις, ρουσφέτια, προσωπικές γνωριμίες, ατομικά συμφέροντα και οικογενειακές κομματικές παραδόσεις, προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες. Να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας και να τους παροτρύνουμε να κρίνουν αντικειμενικά και όχι υποκειμενικά και μεροληπτικά. Να επαναφέρουμε στη μνήμη μας συμπεριφορές και δράσεις των προγόνων μας και να μην ξεχάσουμε ότι η Ιστορία της Ελλάδος, κοιτίδας του Παγκόσμιου Πολιτισμού, είναι γραμμένη με αίμα Ηρώων, προκαλώντας, διαχρονικά, δέος και θαυμασμό σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Ήλθε η ώρα της αντίστροφης μέτρησης για να επιδιώξουμε τη λύτρωση. Για να αντισταθούμε σθεναρά και να αντιδράσουμε δυναμικά. Για να απαλλαγούμε από τους ξένους επιτρόπους. Για να αποτινάξουμε, όλοι μαζί, χωρίς παρωπίδες, το ζυγό της Τρόικα. Για να περιορίσουμε την ηγεμονία της Γερμανίας και των δορυφόρων της. Για να σταματήσουμε τις έξωθεν παρεμβάσεις που μας έχουν καταντήσει προτεκτοράτο άλλων χωρών, θέτοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους εκβιασμούς και τα ψευτοδιλήμματά τους. Για να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία, προσφέροντας ελπίδα και νότα αισιοδοξίας όχι μόνο σε μας, αλλά και στους απογοητευμένους λαούς της Ευρώπης. Για να περιορίσουμε την ανεργία. Για να μειώσουμε τους δυσβάσταχτους φόρους. Για να καταργήσουμε το χαράτσι στα σπίτια μας, που μας έχουν καταντήσει, από ιδιοκτήτες, ενοικιαστές. Για να σταματήσουμε τις αυτοκτονίες. Για να βάλουμε φρένο στη μετανάστευση των νέων, που τείνει να μετατρέψει τον τόπο μας σε χώρα γερόντων. Για να μειώσουμε την ανεργία. Για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας. Για να διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις. Για να δώσουμε επιτέλους προτεραιότητα στον Έλληνα άνθρωπο και όχι στα νούμερα των στατιστικών δεικτών.
Ήλθε η ώρα να στείλουμε σαφές μήνυμα, στα κόμματα που συγκυβέρνησαν, αφού λειτούργησαν, ως πειθήνια όργανα των ξένων εντολοδόχων και μας οδήγησαν, με τις πολιτικές τους και την ψήφιση των μνημονίων, στη σημερινή τραγική και απελπιστική κατάσταση. Η μεγάλη τους ήττα, τη νύχτα των εκλογών, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα των επιλογών της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, κατόπιν ώριμης πολιτικής σκέψης. Πρέπει τα κόμματα αυτά να αντιληφθούν ότι το σαθρό πολιτικό σύστημα των ‘‘εθνοσωτήρων’’, της παραπληροφόρησης, της προπαγάνδας και του εκφοβισμού συνειδήσεων δεν έχει πλέον ερείσματα και πρόσφορο έδαφος για καλλιέργεια. Γιατί, εάν τα δύο μεγάλα κόμματα της συγκυβέρνησης συγκεντρώσουν και πάλι ποσοστό 31%, όπως στις ευρωεκλογές το έτος 2014, είμαστε άξιοι της τύχης μας.
Κανένας δεν θα έχει πλέον το δικαίωμα να διαμαρτύρεται, σε περίπτωση σχηματισμού νέας κυβέρνησης από μνημονιακά κόμματα, τα οποία είναι εγκλωβισμένα στη συνέχεια της συγκεκριμένης πολιτικής τους εξάρτησης από τα ξένα κέντρα αποφάσεων, για την περαιτέρω επιδείνωση της όλης κατάστασης που σήμερα βιώνει. Οι προθέσεις των ξένων, μέσω δηλώσεων αξιωματούχων τους, είναι ξεκάθαρες. Ο κλοιός να σφίγγει συνεχώς και να ζούμε υπό διαρκή κηδεμονία.
Κανένας δεν θα έχει το δικαίωμα να παραδεχτεί, εκ των υστέρων, πως έκανε λάθος στην επιλογή κόμματος ή υποψηφίων, σε βάρος της μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού, που αναζητά την απαλλαγή από τα μνημόνια. Κανένας δεν θα έχει το δικαίωμα να αποποιηθεί των ευθυνών του, σε περίπτωση που η Χώρα μας εξακολουθήσει να βρίσκεται έρμαιο των διαθέσεων των οίκων αξιολόγησης και των διεθνών αγορών, που υποθηκεύουν το μέλλον μας, με τη δαμόκλειο σπάθη τους να κρέμεται απειλητικά πάνω από τα κεφάλια μας.
Ήλθε η ώρα των Ελλήνων να σπάσουν τις αλυσίδες! Ήλθε η ώρα να σοκάρουν την Ευρώπη, τους σύγχρονους κατακτητές τους και τα κόμματα που τους αντιπροσωπεύουν. Το αποτέλεσμα των εκλογών, θα πρέπει να δηλώνει ξεκάθαρα ότι ο πολίτης έχει και μνήμη και κρίση, ότι θέτει τη Χώρα που γεννήθηκε πάνω από τον ελάχιστο εαυτό του, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα «για την Ελλάδα ρε γαμώτο» και ότι δεν διαπραγματεύεται άλλο την εθνική του αξιοπρέπεια, σεβόμενος το παρελθόν του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.